promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Évtizedeken keresztül birtokolt egy család egy ócska ládát, aztán kiderült róla a letaglózó igazság
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem is sejtették ezt a Louis Vuitton évszázados termékéről.

A francia Louis Vuitton az egyik legismertebb luxus divat- és kereskedőház. 1854-ben alapították, és a termékei mind a mai napig a legkeresettebbek közé tartoznak a vastag pénztárcájú vásárlók körében.

Persze van, akinek ebből is csak régire futja, mint például annak az angol férfinak, akinek az ócskapiacon tetszett meg 1984-ben egy viharvert Louis Vuitton utazóláda. A jellegzetes barna-arany mintázat jól felismerhető volt a borításán, emellett azonban semmi vonzó nem látszott rajta.

A férfi mindössze 12 fontot (alig 6000 forintot) fizetett érte, így nem különösebben fájt miatta a feje, úgy gondolta, csak jó lehet valamire. Nagyjából négy évtizeden keresztül használta, és csupán a lánya, Melissa döbbent rá egy mostani tévéműsor kapcsán, hogy micsoda értéket képvisel a látszólagos ócskaság.

A régiségkereskedők legalább 3000 fontra (vagyis 1,5 millió forintra) becsülték az értékét, de a szerencsés tulajdonos ennél többet is kaphat érte, ha aukcióra bocsátja. Az ok egyszerű: nagyon kevés példány maradt fenn belőle, ezért a gyűjtők megőrülnek érte.

Melissa az utóbbi időkben ágyneműt, lepedőket tartott benne, de most már ennél sokkal jobban megbecsüli. Az 56 éves hölgy természetesen el akarja adni az évszázados darabot, ha már ilyen nagy a kereslet iránta, és abban reménykedik, hogy akár 3 millió forintnyi ropogós angol fontot is kaphat érte.

„Mindig is használtam valamire, aztán az utóbbi években észrevettem, hogy a Louis Vuitton név egyre gyakrabban bukkan fel a régiségekkel foglalkozó műsorokban. Rájöttem, hogy értékes lehet, ezért szakembereknek is megmutattam, és nagyon meglepődtem azon, amit mondtak”

– mesélte el a kalandos történet végét a hölgy, akinek alighanem jól fog jönni majd a családja körében lesajnált ládáért kapott pénz. A terméket a Louis Vuitton hitelesítette, és innen tudják, hogy valamikor 1909 és 1914 között készült.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás