promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ferenc Pápa a gyerekvállalásról beszélt - ez sokaknál kiveri a biztosítékot!
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyértelmű állást foglalt Ferenc Pápa a gyermekvállalással kapcsolatban - az állattartással állította szembe.

Ferenc pápa a vatikáni hallgatóság előtt a gyermekvállalásról való álláspontját osztotta meg, méghozzá nem is akárhogyan: a kisállattartással hasonlította össze az ügyet. Szerinte azok az emberek, akik háziállatot tartanak, de gyereket nem vállalnak, azok önzőek. Szó szerint így fogalmazott: 

„Az apaság és az anyaság megtagadása, amely elvesz tőlünk és elveszi az emberségünket is.”

Aztán mondandóját így folytatta:

„Ma... az önzés egy formáját látjuk. Azt, hogy vannak, akik nem akarnak gyereket, vagy néhányan csak egyet vállalnak, miközben vannak kutyáik és macskáik, amelyek átveszik a gyerekek helyét. Lehet, hogy ez megnevetteti az embereket, de ez a valóság.”

A pápa azzal érvelte álláspontját, hogy a gyerekvállalás hiányában elöregszik a társadalom. Azt ugyan elismerte, hogy egyes családok biológiai okokból kifolyólag nem képesek gyereket vállalni, de ebben az esetben az örökbefogadást javasolja. 

Ferenc pápa már korábban is bírálta azokat, akik inkább tartanak házi kedvencet, mintsem gyereket vállalnának. 2014-ben már állította, hogy a kulturális leépülés egyik jelensége, ami ma zajlik, mert a kis kedvencekkel való érzelmi kötelék kialakítása sokkal könnyebb, mint a szülő és a gyermek közötti összetett viszony.

Forrás: Independent

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás