promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy magyar orvos szerint Kóbor János halálának komoly tanulsága van
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orvost nem érdekli, ha emiatt népszerűtlen lesz, akkor is felvállalja a véleményét.

Miközben az egész ország gyászolja Kóbor Jánost, sokan azon gondolkodnak, vajon miért nem oltatta be magát az Omega frontembere.

Dr. Novák Hunor magyar orvos szerint Mecky halála komoly tanulságokkal szolgálhat, de a magyar sajtó nem akar erről beszélni. Éppen ezért döntött úgy, hogy egy nyilvános posztban leírja a véleményét, persze jól tudja, hogy ezzel komoly felháborodást fog kelteni. Azóta persze a zenakar tagjai nyilvánosságra hozták, hogy Kóbor János a koronavírus miatt hunyt el, és azt is elmondták, hogy miért nem oltatta be magát. Így aztán Novák Hunor is frissítette a posztját.

Az orvos bejegyzésének szövegét változtatás nélkül közöljük:

„COVID vs Erős az immunrendszerem = 1 : 0

Kóbor János tragikus halála kapcsán a média nagy része szemérmesen hallgat. Pedig a hallgatás újabb emberek halálához vezethet, orvosként pedig az emberi élet védelmére esküdtem fel, ezért elvégzem én a "piszkos", kellemetlen és hálátlan munkát. Ha posztom hatására csak egy ember is beoltja magát, eggyel kevesebb ember fog meghalni és eggyel kevesebb család fog gyászolni, már megérte.

A sajtóhírek szerint Kóbor János nem oltotta be magát, és ennek egészen egyszerű oka lehetett: úgy tűnik, abban bízott, hogy erős az immunrendszere. "Soha nem voltam igazán beteg!" - mondta ezt a hírek szerint. Nekem pedig van egy rossz hírem: a COVID nem tisztelettudó. Nem nézi, kit nem illik megbetegíteni, nem veszi figyelembe, ki nem szokott beteg lenni. A COVID kiszámíthatatlan, nem kopogtat udvariasan, hanem sokszor öl, pláne időseknél.

Az oltás olyan, mint a légzsák és biztonsági öv az autóban: ritkán úgy is meg lehet halni egy balesetben, de sokkal kisebb az esélye, és ezek rengeteg emberi életet mentettek már meg. Semelyik védőoltás nem 100%-os. A COVID oltás legnagyobb haszna, hogy a súlyos, halálos kimenetellel szemben igen nagy hatékonysággal véd (de ott sem 100%). Éppen ezért nem állítható 100%-os biztonsággal, hogy ha Kóbor János beoltotta volna magát, biztosan nem halhatott volna meg, "csak" körülbelül 90-95% lehetett volna az esélye annak, hogy élve megússza. Tanuljunk a tragédiából.

Ne ringassa senki magát abban a hitben, hogy ő nem kerülhet súlyos állapotba. Ne legyen Ön vagy szeretett hozzátartozója a következő áldozat!

Csatolja be a biztonsági övet akkor is, ha úgy érzi, jól vezet! Vegye fel a COVID oltást akkor is, ha úgy érzi, erős az immunrendszere! Kóbor János nyugodjék békében, és őszinte részvétem az egész családnak.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás