promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin szeretője milliárdos ingatlant szerzett Monacóban
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hölgy állítólag egy kislányt szült az orosz elnöknek, ezért kaphatta a luxuslakást.

A napokban kiszivárogtatott, Pandora-iratok néven emlegetett dokumentumok számos befolyásos, ismert ember offshore-ügyleteiről rántják le a leplet. Közéjük tartozik a Vlagyimir Putyin orosz elnök egykori szeretőjének tartott Szvetlána Krivonogih is – írja a Daily Mail.

A hölgyre a közelmúltban figyelt fel a sajtó, mert 2003-ban állítólag egy házasságon kívüli gyermeket szült Putyinnak. Szvetlána egyébként kezdetben takarítónőként dolgozott, mára viszont dollármilliomosnak mondhatja magát.

Fotó: Profimedia

Vagyonának része néhány oroszországi ingatlan, az pedig a mostani Pandora-iratokból derült ki, hogy Monacóban egy 4,1 millió dollár (bő 1,2 milliárd forint) értékű lakással is rendelkezik. A negyedik emeleti luxusingatlant talán afféle vigaszdíjként kaphatta.

A lakás a Monte Carlo Star apartman-komplexumban található, mégpedig a híres kaszinó és a tenger között, tehát meglehetősen előnyös helyen. Az ingatlan privát kerttel, úszómedencével, szaunával és 24 órás portaszolgálattal áll a lakók rendelkezésére.

Szvetlána állítólag 2003 szeptemberében jutott a monacói lakásához, nagyjából 6 hónappal azután, hogy megszülte Putyin feltételezett kislányát. A nő szépen gyarapodott az elmúlt csaknem két évtizedben, és mára 100 millió dollárra taksálják a teljes vagyonát.

A monacói lakásvásárlás nem feltétlenül törvénytelen, az offshore-ügyletekre ebben az esetben azért lehetett szükség, hogy eltitkolják Szvetlána és az elnök kapcsolatát. A hölgy az ingatlant Panamában és a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett cégeken keresztül birtokolja.

A most 46 éves Szvetlána a húszas éveiben járt a Putyinnal folytatott viszonya idején. Kapcsolatuk állítólag az 1990-es évek végén kezdődött, és ennek gyümölcseként született meg az immár 18 évessé (vagyis felnőtt korúvá) váló lánygyermek.

Szvetlána tinédzserként még bolti takarítóként kereste a kenyerét, majd egyetemre ment, és nagyjából abban az időszakban ismerkedett meg Putyinnal. A nő hajdani szentpétervári szomszédjai szerint Szvetlánának biztosan volt egy gazdag támogatója, akit ők csak Apucinak neveztek.

Miután a kapcsolat tartóssá vált, a szépség az édesanyjával átköltözött egy nagy értékű ingatlanba. A viszonyuk valószínűleg akkor fejeződött be, amikor Putyin új szeretőre talált az olimpiai bajnok ritmikus sportgimnasztikázó Alina Kabajeva személyében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás