promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mond meg mit eszel - mi megmondjuk mennyire vagy környezetbarát!
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Míg egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem, sokan talán nem is sejtik, hogy mi mindent tehetnének a Föld védelme érdekében egyszerű, ugyanakkor nagyon fontos lépésekkel.

Sokan fordulnak el az egyszer használatos műanyagoktól, vásárolnak csomagolásmentes boltokba, amelyek mind-mind hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövőhöz. Vannak azonban olyan egyszerű megoldások vagy inkább választások, amelyek révén csökken az ökológiai lábnyomunk.

Egy jó húsleves vagy éppen rántott hús, az igazi magyar vasárnapi menüje, ám a túlzott fogyasztás az ökoszisztéma összeomlásához vezethet. Talán nem is tudják sokan, hogy egy kiló marhahús előállításához nagyságrendileg negyvenszer több víz szükséges, mint ugyanennyi gabonaféle termeléséhez, de a leginkább fenntartható csirkehús előállításához is jelentős mennyiségű vízre van szükség.

Éppen ezért az étkezés reformálása is zajlik, ennek egyik törekvő ága a veganizmus.

A vegánság mellett már olyan hazai hírességek is kiállnak, mint Steiner Kristóf vagy éppen a The Biebers énekese, Puskás Peti.

"Nem vagyok képes elnyomni ezt az intenzív vágyat – itt, és most akarom, hajlandó vagyok bármit megtenni érte... Igen, a vegán burgeremről beszélek"
 

Legyen környezetvédelmi, etikai vagy éppen egészségügyi probléma a döntés hátterében, a váltás az élet számos területén megmutatkozik.

A vegánok elutasítják az élőlények minden szintű kizsákmányolását, felhasználását. Ennek köszönhetően sokkal kevesebb erőforrást igényel a növényi étrendjük előállítása, ezzel pedig jelentsen csökkent az ökológiai lábnyomuk.

Sajnos minél gazdagabb egy ország az ökológiai lábnyom annál nagyobb. Ennek csökkentéséhez amellett, hogy fákat ültetünk, kevesebb de minőségi ruhákat vásárolunk vagy éppen lebomló, vagy visszaváltható csomagolású termékeket választunk, a legfontosabb, amit tehetünk, hogy változtatunk a fogyasztási szokásainkon.

Nem kell rögtön drasztikus megoldásokban gondolkodni, de ami kis lépés nekünk, az nagy lépés lehet a Földnek.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás