promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
20 éve élt egy barlangban a férfi, nem fogod elhinni, mit tett, amikor szembesült a járvánnyal
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Panta Petrovic az elmúlt két évtizedben egy barlangban élt. Csak nemrég szembesült azzal, hogy járvány dúl a külvilágban, de már be is adatta magának az első vakcinát.

A szerb férfi szokatlan életet élt az elmúlt 20 évben. Miután minden pénzét a helyi közösségnek adományozta, egy elszigetelt barlangba költözött a szerb hegyvidéken, ahol csak egy szénából vetett ágy, egy régi fürdőkád és néhány állat a társasága – írja a France24.

Miután Petrovic megszabadult régi életétől, főként haszonállatai segítségével maradt életben, valamint a barlangjában termő gombákkal és halakkal táplálkozott, amelyeket egy közeli patakból fogott ki magának. 

Mivel azonban nemrég számos állata áldozatul esett egy farkasnak, a 70 éves férfi egyre lejjebb és lejjebb merészkedett a hegyről, egészen a városokig ereszkedve, ahul a kukákban kidobott, de még ehető élelmiszert keresett.  

Egyik ilyen útján rendkívül szürreális dolgot tapasztalt a civilizációtól évtizedek óta elzárkó férfi: megtudta, hogy tombol a koronavírus-járvány.

Petrovic „nem érti azt a felhajtást”, amit a vakcinaellenesek és az oltóanyaggal kapcsolatban hezitáló emberek műveltek – ő maga a lehető leghamarabb beadatta az első oltást.

„Arra buzdítok minden állampolgárt, hogy mindhárom oltást adassa be magának! [...] A vírus nem válogat. El fog jönni az én barlangomba is”

– mondta Panta Petrovic a France24-nek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás