promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A terror kezdetét veszi, amint leszáll az éj: vérszomjas rágcsálók tartják rettegésben a környéket - videó
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Még nézni is rossz, ahogy kannibál egerek ezrei hemzsegnek az utcákon és tartják félelemben a helyieket.

Rájár a rúd az ausztrálokra, a gigantikus méretű pókhálók után, most vérszomjas egerek lepték el a kontinenst.

Feltehetően a nyirkos, nyári időjárás és a temérdek mennyiségű élelem vezetett odáig, hogy hektáronként több ezer egér hemzseg elsősorban Új-Dél-Wales és Victoria államban, de már a Sidney-ben élők sem sokáig ülhetnek nyugodtan.

Az éj leszállta után, a sötétben milliónyi rágcsáló kezd el zsizsegni: felmásznak a függönyökre, álmukban rágcsálják az embereket. A egész olyan, mint valami horrorfilm.

A helyiek számos módszerrel próbálnak védekezni ellenük, ám ez idáig sikertelenül. A rágcsálók ugyanis elképesztő ütemben képesek szaporodni: egyetlen egérpár néhány hónap alatt több száz utódot képes a világra hozni. Gondoljunk csak bele, mit csinál akkor több ezer ilyen kártevő.

A populáció ilyen drasztikus növekedésével a közönséges háziegerek egyre agresszívabbá válnak, ami oda vezet, hogy saját magukat pusztítják el, vagyis

kannibál üzemmódba váltanak. Egymás ellen fordulnak, majd megeszik a kicsiket és a gyengéket.

Szakemberek szerint mindig ilyen drámai események vezetnek egy-egy egérinvázió végéhez, ám most komoly gondot jelenthet, hogy az enyhe tél miatt sokuk túléli a hideget és a mostaninál is több rágcsáló lepi majd el az utcákat jövő tavasszal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás