promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes! Tudod, meddig élhet egy ember?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A tudósok nemrégiben felbecsülték, mi lehet az a maximális életkor, amelyet az emberi szervezet elérhet. Íme a bűvös szám.

Egy nemrég publikált tanulmányban a kutatók arra a kérdésre keresték a választ, hogy meddig élhetünk, ha a szerencsének és a jó genetikának köszönhetően se rákban, se szívbetegségben, se semmilyen váratlan balesetben nem halunk meg.

A tudósok a tanulmányban arról számolnak be, hogy amennyiben elhagyunk minden olyan tevékenységet, amely az élettartam megrövidülését okozhatja (pl. dohányzás, túlzott alkoholizálás, egészségtelen ételek stb.), az idő múlásával testünk önmegújító képessége akkor is leáll – a szervezet létfenntartó funkcióit szolgáló energiája (ellenálló képessége) egyszerűen végleg elfogy.

A kutatók az emberek maximális élettartamát vizsgálva megállapították, hogy az emberi szervezet 120 és 150 év között képes életben tartani magát. Végül – ha semmilyen egyéb behatás nem ér minket életünk során – energiaforrásaink nemes egyszerűséggel lemerülnek 

– olvasható a scientificamerican.com oldalán.

Az emberi élet hosszát az adott személy „öregedési üteme” határozza meg. 

Az „öregedési ütem” sajátosságait Timothy Pyrkov, a Gero nevű szingapúri vállalat kutatója és munkatársai három nagy területen, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Oroszországban vizsgálták. Pyrkov és munkatársai megállapították, hogy a szervezet hanyatlása ellen dolgozó ellenálló képesség 120 és 150 év között szűnik meg teljesen, egy tökéletesen egészséges ember esetében. 

A valaha élt legidősebb ember, Jeanne Louise Calment egyébként 122 éves korában halt meg Franciaországban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás