Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kínában megszökött három leopárd, 100 csirkét küldtek a megkeresésükre

Kínában megszökött három leopárd, 100 csirkét küldtek a megkeresésükre

Színes

Kínában megszökött három leopárd, 100 csirkét küldtek a megkeresésükre

Színes

Promotions 06:06

A szárnyasok mellett 1700 embert és 990 drónt is bevetettek a nagymacskák ellen.

Kínában mindig történik valami érdekes, pár hete például három leopárd szökött meg Hangcsou szafari parkjából. A kutatáshoz még motoros siklóernyőt is bevetettek, ugyanis a nagymacskák a hegyvidék felé menekültek.

Miután jó ideig nem jártak sikerrel, 990 drónt is szélnek eresztettek, illetve bevetették a titkos fegyvert: 100 darab csirkét. A szegény szárnyasok természetesen csaliként szolgáltak, nekik kellett előcsalogatniuk a megéhezett leopárdokat.

A ragadozók az élőhelyük takarítása közben találtak módot a szökésre. Az egyiket két nap után sikerült leteríteni egy nyugtatólövedékkel, míg a másik további két hétig kószált az emberek közelében, mígnem egy lábsérülés miatt őt is sikerült befogni.

A harmadik leopárdot viszont egyelőre nem találják, ezért a lakosságot máris felszólították, hogy maradjanak otthon, zárkózzanak be. A hatóságok szerint a hiányzó nagymacska nyomait hegyi falvak közelében fedezték fel. A keresésbe immár 1700 személyt vontak be, de infravörös mozgásérzékelőket is telepítettek a vízforrások mellé.

Borítókép: Profimedia