promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A tudomány szerint ő világ leggyönyörűbb férfija – egyetértesz?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az aranymetszés arányait figyelembe véve megállapították, hogy melyik híresség a világ legszebb férfija.

Az eredmények az aranymetszés tételén alapulnak, amelynek arányait az ókori görögök a szépség mérésére állítottak fel.

Az aranymetszés vagy aranyarány a fizikai tökéletességet méri. Ez egy olyan matematikai alapokon nyugvó arányosság, amely a természetben és művészetben is gyakran megjelenik, természetes egyensúlyt teremtve a szimmetria és az aszimmetria között.

Dr. Julian De Silva plasztikai sebész az aranymetszés arányait figyelembe véve összeállított egy listát a legszebb férfi hírességekről. Mutatjuk, kik állnak a lista élén:

Első helyezettként a világ leggyönyörűbb férfija címet Robert Pattinson nyerte el. 

De Silva a legújabb számítógépes térképészeti technikák segítségével vizsgálta meg a férfi hírességek arcának fizikai arányait. A mérések szerint Pattinson szeme, szemöldöke, orra, ajka, álla, és állkapcsa áll a legközelebb az ókori görögök által eszményített tökéletes szépséghez.

Több neves művész illetve műalkotás épít az aranymetszés szabályaira. Ilyen alkotások például a magyar Szent Korona, Bartók Béla bizonyos zeneművei, Dante Isteni színjáték című műve, valamint Leonardo da Vinci és Michelangelo festményei.

Kik kerültek még fel a listára?

A második helyezett a The Witcher sztárja, Henry Cavill lett. De Silva elmondta, hogy Cavill szoros versenyben volt Pattinsonnal, végül azonban csak második helyezett lett. 

Bradley Cooper a harmadik helyet kaparintotta meg. A sebész szerint a színész az orra és az arcformája miatt csúszott le a dobogó legvégére.

Brad Pitt lett a negyedik legszebb férfi. A szakember megjegyezte, hogy az, hogy az 57 éves színész ilyen rangos helyet kapott a listán, a férfi már-már kortalan szépségének köszönhető. A szemek közötti távolság alapján Pitt kapta a legmagasabb pontszámot, az orrának alakja miatt azonban lejjebb kellett sorolni.

A listán George Clooney lett az ötödik, Hugh Jackman a hatodik, David Beckham pedig a hetedi helyezett lett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás