Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Újra bekavar a járvány: rossz hírt kaptak az érettségizők

Újra bekavar a járvány: rossz hírt kaptak az érettségizők

Színes

Újra bekavar a járvány: rossz hírt kaptak az érettségizők

Színes

Toronicza Péter 16:16

Jövő hét ilyenkor már túl lesznek az első megmérettetésen az érettségizők, már ha el tudnak menni. Ha nem, akkor komoly hátrányba kerülnek.

Jövő hét hétfőn, azaz május 3-án magyar nyelv és irodalommal kezdődnek az érettségi vizsgák, de csak azoknak, akik nem betegszenek meg. Akik koronavírus fertőzöttként vagy kontaktszemélyként karanténba kényszerülnek, így nem tudnak elmenni az írásbelikre, leghamarabb 2021 októberében lesz lehetőségük érettségizni. A döntés miatt elég sok diák felháborodott.

„Nagyon sok hátránnyal kell már eleve szembenéznünk, és ez csak bonyolította a helyzetünket, hiszen egy plusz stresszt, plusz nyomást helyeznek ránk. Viszont az előző évekhez képest, aki az írásbeli érettségin nem tudott részt venni, az a szóbelivel pótolhatta ezt”

- nyilatkozta az egyik diák, Ásványi Jázmin a Fókusznak, aki kiemelte, hogy idén egyáltalán nem lesznek szóbelik.

Maruzsa Zoltán, a köznevelésért felelős államtitkár már a hét elején bejelentette, hogy aki megbetegszik, az semmiképp nem vehet részt az érettségi vizsgán.

A terasznyitást még sok diák megengedte magának, de azóta a többség inkább bezárkózott.

A szomszédos Szlovákiában akárcsak tavaly, idén is elmaradnak az érettségik. Ott a középiskolásoknak az elmúlt négy, illetve öt év alatt szerzett év végi jegyek átlagából számítják ki az érettségi eredményeiket.

Borítókép: MTI Fotó