promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Aldiban vagy a Lidlben vásárolhatunk-e olcsóbban?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A G7 gazdasági portál összehasonlításából megtudhatjuk a választ a nagy kérdésre.

A G7 gazdasági portál nagy haszonnal forgatható összehasonlító cikkben, grafikonokkal illusztrálva mutatta be, hogy a két nagy diszkont áraiban mekkora különbségek vannak, hol úszhatjuk meg olcsóbban a vásárlást. Az összehasonlításba bevették még a Pannymarketet és a Tescot is.

A G7 szubjektív termékösszehasonlító-cikksorozata tavaly január óta tart, a cikkek keretében 42 alapélelmiszer árait hasonlítják össze. Ez egy szubjektív fogyasztói kosár, így pedig nem reprezentatív, viszont nekünk, átlagos fogyasztóknak nagyon is sokat elárul az árváltozásokról.

A portál egy évnyi monitorozás után arra jött rá, hogy az Aldi és a Lidl árai között nincs lényegi különbség, nagyjából együtt mozognak. A 42 termékes vásárlások mindig körülbelül 16 ezer forintból jöttek ki, lényegi különbségek nem voltak az időszak alatt.

2021. március 31-én pedig olyan együttállást figyeltek meg, amit előtte soha, 42 termékből uyganis 18 termék ára forintra pontosan ugyanannyi volt az Aldiban, a Lidlben és a Pennymarketben is, 7 termék ára pedig csak nagyon kicsit különbözött, így több mint a kosár felénél mindegy volt, hol vásárolja meg az ember.

A G7 cikkében IDE kattintva elérhetitek a grafikonokat is, amelyekről leolvashatjátok, hogy mely élelmiszerekben van lényeges különbség az egyes áruházakban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás