Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Törvény kötelezi a férfiakat, hogy fizessenek a terhességért

Törvény kötelezi a férfiakat, hogy fizessenek a terhességért

Színes

Törvény kötelezi a férfiakat, hogy fizessenek a terhességért

Színes

BV 07:07

Az amerikai egyesült államokbeli Utah államban a biológiai apa köteles megfizetni az anya terhességgel és szüléssel kapcsolatos orvosi ellátásának költségeit.

A megosztott egészségügyi költségekről szóló törvény előírja, hogy a biológiai apának ki kell fizetnie az anya életbiztosítási díjának a felét, a havi egészségbiztosítási költségeit a terhesség alatt, valamint minden egyéb, kapcsolódó orvosi díjakat, beleértve a gyermek születésének kórházi költségeit is.

A nemrég elfogadott törvény támogatói így akarják enyhíteni az anyaság terheit a nők számára, ugyanis az amerikai nők esetében a szülés átlagosan 4500 dollárba (körülbelül 1 300 000 forintba) kerül

– derül ki egy tanulmányból.

Ugyanakkor ez az összeg akár meg is duplázódat, amennyiben az anyának nincsen egészségbiztosítása. A törvény azonban mostantól minden nő számára biztosítaná a terhesség alatt az egészségügyi szolgáltatásokat, amiket ezentúl a biológiai apának kell fizetnie.

A fizetést az apa csak abban az esetben késleltetheti, amennyiben a gyermek apasága kérdéses, illetve az apa anyagi kötelezettsége nem érvényes, amennyiben a nő meg akarja szakítani a terhességet.

A biológiai apák nem kötelesek hozzájárulni az abortusz költségeihez, ha azt beleegyezésük nélkül kérik, kivéve akkor, ha a terhesség nemi erőszak miatt esett meg, vagy az anya életét veszélyezteti. 

A terhességmegszakítás költsége biztosítás nélkül Amerikában nagyjából 1000 dollár (közel 300 ezer forint).

A május 5-én hatályba lépő törvényt a korábban indítványozott abortuszellenes törvényjavaslatok nyomán hozta meg a szenátus.

Borítókép: Profimedia