Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Fontos hír: módosul a KRESZ, több millió magyart érint a változás - íme a részletek

Fontos hír: módosul a KRESZ, több millió magyart érint a változás - íme a részletek

Színes

Fontos hír: módosul a KRESZ, több millió magyart érint a változás - íme a részletek

Színes

CST 15:34

Fontos változások jönnek hamarosan. 

A KRESZ módosításával kapcsolatban három éve folynak a tárgyalások, most végre pont kerülhet a módosítások végére - számol be róla a Napi.

Révész Máriusz kormánybiztos az Infórádión beszélt erről. Legutóbb az Országos Balesetmegőrzési Bizottság volt az, amely végignézte a változtatásokat, amelynek során hét vagy nyolc pontban merültek fel további kérdések, amelyekkel még foglalkozniuk kell a szakembereknek.

A kerékpáros-szervezetek fontos kérése például, hogy a kötelező kerékpárút-használatot el kell törölni. Úgy gondolják, hogy a gyakorlott kerékpárosok sokkal nagyobb veszélyben érzik magukat a családok között, mint az autóutak szélén, különösen ott, ahol nagyon keskenyek és rossz állapotúak a kerékpársávok.

Ráadásul az utóbbi években rengeteg elektromos eszköz is megjelent az utakon és járdákon, amelyeknek a használatát is szabályozni kell, a módosításban erre is figyelni fognak majd. Az Infórádió műsorában az is elhangzott, hogy idővel akár gyakorlati vizsgát is kell tenniük a gyerekeknek a KRESZ mellé, így biztosítva számukra az utcai közlekedés biztonságát.

Révész Máriusz azt is elmondta, hogy az elmúlt években megszületett közlekedési kisokos segítségével az idei évben 57 ezer gyerek tett közlekedési alapvizsgát.

Révész szerint ez nagyon jó, hiszen egy 12 éves gyerek már kimehet a főútra biciklizni, de eddig azt nem vették figyelembe, hogy ezek a gyerekek ismerik-e az alapvető közlekedési szabályokat.

Borítókép: Profimedia