promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elbarmolt logók – ezeket nem fogod kibírni röhögés nélkül!
Borítókép:  Photo12.com - Collection Cinema / Photo12 via AFP
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mégis, mire gondolhattak, amikor megrajzolták őket?

Pár hete nagy botrányt kavart, hogy az Amazon megváltoztatta az új okostelefon-alkalmazás logóját, mert egyesek szerint az applikáció ikonja kifejezetten Adolf Hitlerre hasonlított. A hibát azóta korrigálták, de ettől függetlenül is született jó pár olyan embléma a marketingtörténelemben, amelyeket katasztrofálisnak nevezhetünk. Lássuk az élmezőnyt!

Az A-style egy 2003-ban alapított divatmárka lenne, de a legtöbben mégis a „logo fail” kifejezésre keresve találkozhatnak a nevével. A közlekedési táblák ihlették az egyszerű vonalakból és pontokból álló emblémát, de elég nehéz mást belelátni, mint egy egymást hátulról szerető párt.

Kínai étterem vagy talán egy japán pagoda a lenyugvó nap korongja előtt? A második ötletünk a kettő közül valamelyik lenne, de az első... Inkább ne forszírozzuk!

A MEGAFLICKS egy floridai videókölcsönző neve, amely talán már nem is létezik, hiszen legalább egy évtizede senki sem fogott videókazettát a kezébe. Ha szemből nézzük, a bolt nevével nincs semmi baj, de ha már kissé oldalról pillantunk rá, akkor az elénk táruló MEGAFUCKS felirat egy jól sikerült péntek este emlékét idézheti fel bennünk.

Ismeretlen lengyel művész alkotása a Mont-Sat szolgáltató logója, amely gyermeki naivitásával azonnal megragadja a tekintetet.

Nemcsak a név tökéletes (Fully Erect), de a hozzá párszított rajz is. A képen egyébként egy önfelállító sátor látható, ha valakinek még nem világos.

Ez a logó csak véletlenül kerülhetett a listára, mert nincs vele különösebb baj. Sült csirkét hirdet, és egy szárnyát verdeső kakast ábrázol.

Az amerikai Vermont állam juharszirupjának nincs párja, rögtön gusztusunk is támadt rá.

Egy katolikus egyházmegye ifjúsági bizottságának 1973-as logója: a gyermeket védelmező pap képe napjaink pedofilbotrányainak tükrében már nem tűnik jó választásnak.

Fotók: Pinterest.com

És akkor a végén mutassuk meg a Hitlerre hajazó (vagy bajuszozó) Amazon-logót is:

Fotó: nypost.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás