Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Itt a vége? Csavarok tartják össze Szabó Franciskát

Itt a vége? Csavarok tartják össze Szabó Franciskát

Színes

Itt a vége? Csavarok tartják össze Szabó Franciskát

Színes

Helmeczi Benjamin 12:52

A hétfő esti Exatlon Hungaryben eldől Szabó Franciska sorsa, akiről mint kiderült, csavarok tartják a gerincét.

Ahogy Nagy Dani, úgy Szabó Franciska is ugyanazon a pályán sérült le a legutóbbi Végjátékban, és könnyen lehet, hogy a cselgáncsozó bajnok is hasonló sorsra jut, mint az egykori Kihívó. Ahogy az az esti adás reklámjában látható, még a futamok előtt eldől Franci sorsa.

A bajnok a Borsnak árulta el, hogy nem az Exatlonban történt balesete volt a legsúlyosabb, amit eddigi életében elszenvedett.

„A gerincműtétem volt az eddigi legsúlyosabb, a 4-es, 5-ös, 6-os csigolyám nagyon instabil volt, ki-be mozdult, így meg kellett műteni”

Franciska azt mondta, azelőtt nem is volt olyanra példa, hogy valaki egy gerincműtét után visszatért volna a tatamira (dzsúdóhoz használt szőnyeg), ő volt az első.

„Azt mondták, hogy már annak is örülhetek, ha a műtét után rendesen járni tudok majd, a pályafutásomat pedig magam mögött kell hagynom. Fixálták a csigolyáimat, hat csavar van benne, ezáltal nagyon megváltoztak a terhelési pontok, az érintett izmokat meg kellett erősítenem, de bizonyos mozgástartományban nem is hajlik a gerincem, de nem adtam fel. A sérülés után még rengeteg világkupán érmet szereztem. A sérülések soha nem juttattak el arra a pontra, hogy felhagyjak az álmaimmal”

Borítókép: TV2