promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezek voltak a celebvilág legrongyrázósabb esküvői (ezidáig) – válogatás
Borítókép:  SAJJAD HUSSAIN / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az elmúlt években az Egyesült Államokban az egekbe szöktek az esküvőkre szánt átlagos költségek – a hírességek átlagban 38 000 dollárt (körülbelül 10 850 520 forintot) költöttek el extravagáns mennyegzőikre, ami több, mint sokunk egészéves keresete. Persze a világsztárok esetében a pénz sosem akadály, így a lehetőségek végtelenek.

Ezek a legextravagánsabb (értsd: legdrágább) celeb esküvők az elmúlt évekből: 

Nick Jonas és Priyanka Chopra 2018-as esküvője valahol 584 000 és 800 000 dollár közé esett (körülbelül 169 és 228 millió forint között mozgott a költségvetés).

Nick Jonas és Priyanka Chopra három hagyományos indiai szertartás során, valamint egy hagyományos keresztény esküvővel kötötték össze életüket. Jó sokszor kellett ruhát váltaniuk, az biztos. 

Nick Jonas és Priyanka Chopra 2018-as esküvője
Forrás: SAJJAD HUSSAIN / AFP

Igaz, ez már csupán történelem, mégis érdemes megemlíteni: Brad Pitt és Jennifer Aniston 2000-ben kötött házassága egy egymillió dolláros ünnepség keretében zajlott.

Annak idején a pár megpróbálta titokban tartani szertartásuk meghitt részleteit, ám a People Magazin szerint a lenyűgöző, Malibuban tartott esküvő – egy gospel kórussal, négy zenekarral, tűzijátékokkal és 50 000 virággal együtt – körülbelül egymillió dollárba került (ez hozzávetőlegesen 285 millió forintnyi összegnek felel meg).

Brad Pitt és Jennifer Aniston esküvője
Forrás: Insider

Szintén körülbelül egymillió dollárt költött el esküvőjére Ivanka Trump és Jared Kushner 2009-ben.

Ivanka Trump egy egyedi Vera Wang ruhában mondta ki a boldogító igent, amelyet Grace Kelly ikonikus esküvői ruhája ihlette 

– írja a New York Times.

Trump és Jared Kushner esküvője
Forrás: Insider

Apja lánya. Donald Trump és Melania is egymillió dollárt költött a 2005-ben tartott esküvőjükre. 

Melania Trump egy szatén Christian Dior ruhában ment feleségül Donald Trumphoz, amelyet 1500 kristály és gyöngy díszített. Az esküvői tortát 3000 habrózsa borította, amelyet Cedric Barbaret készített, aki elmondta a The Hollywood Reporternek, hogy csak a torta megtervezése két hónapig tartott.


Forrás: fashionlady.in

Sir Elton John és David Furnish 2014-ben kötötték össze életüket egy 1,5 millió dolláros eseményen (körülbelül 428 millió forint).

A ceremónián összesen 600 vendég vett részt, köztük a Beckham család, Donatella Versace, Claudia Schiffer és Sharon Stone. Egész éjjel fűtött sátrakban buliztak a pár windsori kastélyában.


Forrás: Insider

Christina Aguilera 2005-ben egy 2 millió dollár értékű (körülbelül 571 millió forint) mennyegzőn fogadott örök hűséget Jordan Bratmantnek. 

Az esküvő témája a téli csodaország volt. A helyszínt például fehér hortenzákkal, rózsákkal, nyírfákkal, amarilliszekkel és ágakból készült egyedi csillárokkal dekorálták. 


Forrás: Pinterest

Madonna és Guy Ritchie 2,1 millió dollárt (közel 600 millió forintot) költöttek az esküvőre. 

A popkirálynő 80 000 dollárt (közel 23 millió forint ) költött Stella McCartney ruhájára, és egy egész skót kastélyt bérelt az ünnepségre és a fogadásra. A pár 2008-ban szakított, ám esküvőjük minden bizonnyal tovább él a történelemkönyvekben. 


Forrás: Pinterest

Tom Cruise és Katie Holmes 2006-ban 3 millió dollárért (körülbelül 857 millió forint) tettek fogadalmat.

A pár hagyományos szcientológiai ceremóniát tartott, Katie 50 ezer dollár értékű (több mint 14 millió forint) elefántcsont színű esküvői ruhában esküdött meg, amelyet Giorgio Armani és Tom Valenciennes csipkével díszítettek. Az ünnepséget és fogadást az olaszországi Odescalchi kastélyban tartották, ahol a vendégek rizottóval, tengeri sügérrel és articsókával lakmároztak. 


Forrás: Pinterest

Justin Timberlake és Jessica Biel 2012-ben 6,5 millió dollárért (1 856 010 000 Ft) kötöttek hézasságot.

Jessica egy Giambattista Valli Haute Couture ruhát viselt, míg Justin  kedvenc Tom Ford szmokingját hordta. A házaspár 100 vendéget hívott meg a pugliai Borgo Egnazia üdülőhelyre egy héten át tartó ünnepségre, amely kétségkívül hozzájárult számláik emelkedéséhez. 


Forrás: Insider

William herceg és Kate Middleton esküvője körülbelül 34 millió dollárba fáj (9 708 360 000 Ft).

Az ABC News szerint csak a biztonsági intézkedések 33 millió dollárba kerültek a párnak (kb. 9 000 000 000 Ft). Szerencsére ingyen a Westminster-apátságban ingyen mondhatták ki a boldogító igent, ahogy a Buckingham-palotában tartott fogadás sem került nekik egy fillérbe sem.


Forrás: Insider

Harry herceg és Meghan Markle királyi esküvője a szakértői becslések szerint 45,8 millió dollárba került (közel 13 077 732 000 forintba).

Vilmos herceg és Kate Middleton királyi esküvőjéhez hasonlóan a legnagyobb kiadást a biztonság jelentette – becslések szerint 43 millió dollárt költöttek mesterlövészekre, rendőrökre, haditechnikára és biztonsági drónokra.


Forrás: Insider

Károly herceg és Diana hercegné 1981-ben házasodtak össze. Az „évszázad esküvője” ma körülbelül 110 millió dollárba kerülne (31 409 400 000 Ft).

Katalin hercegnéhez  és Vilmos herceghez hasonlóan ők is jelentős összeget költöttek el az esküvő biztonságos lebonyolítására, ám az összegnek egy jelentős része Diana ruhájára is elment, amelyet 10 000 gyöngy borított.


Forrás: harpersbazaar.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás