promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
ByeAlex nagyon kiakadt azokra, akik a Facebookon élik ki „kisf*szú komplexusaikat”
Borítókép:  ByeAlex / via contextus.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

ByeAlex megelégelte a durva, gusztustalan Facebook-kommenteket, miután meglátta, hogy egy Tolvai Reniről szóló cikk alatt milyen testszégyenítő, rasszista hozzászólások voltak.

Az internet által nyújtott szabadság miatt szinte bárki, bármit írhat a másiknak következmények nélkül, ráadásul a legtöbben bele se gondolnak abba, hogy milyen kárt tudnak okozni egy gonosz kommenttel. Most például Tolvai Renire írták azt, hogy „lógóscsöcsű”, majd további undorító, rasszista megnyilvánulások is voltak egy róla szóló cikknél, ez pedig nagyon nem tetszett ByeAlexnek, ezért fontos kérdést vetett fel a Facebookkal, és annak használatával kapcsolatban.

„Merre tartunk emberségben? A húgom ma reggel küldött át pár kommentet egy Tolvai Reniről szóló cikk kapcsán, ami azért is érintette érzékenyen, mert 6 éve él szerelmes párkapcsolatban barátjával, Lapheal-lal, egy londoni-jamaikai fiúval. Megy itt kommentekben a »kuntakintizés«, a »banánültetvényezés«, megy a rasszizmus, a testszégyenítés... (Hogy lehet így beszélni egyébként egy nőről? »LógósCsöcsű«) Mikor hoz már a Facebook egy komolyabb szabályozást arra, hogy az emberek virtuális közösségben is megtanuljanak viselkedni, és hogy ne ez legyen az a lehetőség számukra, ahol kiélhetik kisf*szú komplexusaikat, koleszterines-fingszagú impotenciájukat az ilyen tróger, senkiházi emberek?”

– írta közösségi oldalán ByeAlex.

Tolvai Reni csak egy a sok híresség közül, akiket nap mint nap érnek ilyen virtuális támadások, de maga ByeAlex is szokott hideget-meleget kapni a kommentelőktől, így számára sem ismeretlen érzés, mikor valaki arc nélkül, igazságtalanul szól be neki.

A ByeAlex által felvetett Facebook szabályozás egy ideig orvosolhatná a problémát, de aki gonoszkodni akar, az mindig megtalálja a módját, szóval az emberek hozzáállását kéne megváltoztatni – ami érezhető, komoly következmények nélkül nehéz lesz –, mert a korlátozás önmagában nem jelent hosszútávú megoldást.

Itt lehet megtekinteni ByeAlex bejegyzését:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás