Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Életre kelt A rút kiskacsa története

Életre kelt A rút kiskacsa története

Színes

Életre kelt A rút kiskacsa története

Színes

Buda Villő 07:07

Az anyai szeretet határok nélküli. Erről tanúskodik annak a kiskacsának is a története, aki egy csirkecsaládba született.

Courtney Sugarman és a férje 2020-ban úgy döntöttek, örökbe fogadnak pár állatot – így került a családhoz hat kacsa és három selyemtyúk, akik boldogan éldegéltek a házaspár udvarában. Mivel Sugarmanéknek korábban sosem voltak haszonállataik, döbbent csodálattal vették észre novemberben, hogy az egyik csirke 8 kicsi tojáson üldögél. 

„Hagytuk, hogy a tojások kint maradjanak a tyúkólban, bár őszintén szólva az utolsó pillanatig kételkedtem abban, hogy bármelyik tojás kikelne. Aztán [decemberben] ellenőriztem, hogy mi a helyzet a mama alatt, és észrevettem, hogy kikelt az egyik tyúktojás.” 

– mondta Sugarman.

A pár a– hogy megvédjék a tojásokat és a kiscsibét a vermonti téli hidegtől – bevitték a családot a melegbe, a hangulatos környezetben pedig egyre több kis csirke kezdett kibújni a tojásból.

Aztán valami figyelemre méltó dolog történt: 

„Körülbelül egy órával később észrevettünk, hogy egy kacsa csőr bújik ki a tyúkanyó alól.”


Forrás: thedodo.com

A kiskacsa azonnal a mamájához bújt, aki láthatóan semmilyen különbséget nem vett észre a sárga kiskacsa és a többi bolyhos, fehér kiscsibe között. Sugarman szerint ugyanúgy bánt a kiskacsával, mint a többi fiókával.

Természetesen bárki más számára nyilvánvaló a különbség – ez különösen akkorra vált feltűnővé, amikorra a kacsa növekedni kezdett.


Forrás: thedodo.com

A kiskacsa sokkal gyorsabban növekszik, mint a csibék, így elég hamar kinőtte a mamát, de ez semmit sem változtatott a családi dinamikán. A fióka ugyanúgy próbál a mama alá bújni, a kiscsibék pedig összebújnak testvérükkel, aki lassan már nagyobb, mint az anyuka. 


Forrás: thedodo.com

Ha az idő felmelegszik, a fiókákat szabadon lehet majd engedni, hogy élvezhessék a természetet. A kiskacsa akkor majd csatlakozhat a többi kacsához, Sugarman azonban úgy gondolja, hogy a fióka továbbra is a csirkecsaládjával tölti majd az idő nagyrészét.

Borítókép: thedodo.com

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria