promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elítélték Hajdú Pétert, több milliót kell fizetnie
Borítókép:  Hajdú Péter / via ezalenyeg.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jogerős ítéletet kapott Hajdú Péter, ráadásul komoly pénzbüntetést is kiszabtak rá többek között költségvetési csalás miatt.

Nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével, illetve folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásával vádolták Hajdú Pétert és még két embert. Egyetlen tárgyalási nap után sikerült megegyezéssel lezárni az ügyet, így az ítélet jogerősnek számít, viszont a hírességnek így is rendesen a zsebébe kell nyúlnia – írja a 24.

Az első rendű vádlott, Hajdú Péter 18 hónap börtönbüntetést kapott, amit 4 év próbaidőre felfüggesztettek, és ezen felül összesen 5 millió forint pénzbüntetést kell fizetnie.

A Fővárosi Törvényszék közleményében az áll, hogy:

„Az ítélet szerint az I. rendű vádlott a kft.-je nevében benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban fiktív számlák áfatartalmának jogosulatlan levonásba helyezésével több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.”

Hajdú Péter a Blikknek nyilatkozott az ítéletről:

„Annak érdekében, hogy ne kelljen évekig bíróságra járnom, beismertem az ellenem felhozott vádakat már az év elején, és az utolsó fillérig mindent visszafizettem a költségvetésnek, ezzel részemről lezártnak tekintem az ügyet.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás