promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legújabb TikTok trend: hegyesre fent cápafogakkal vicsorognak a fiatal lányok
Borítókép:  Insider
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A fiatal TikTok influencerek a fogorvosok minden javaslatával szembe menve lecsiszoltatják teljesen egészséges fogaikat egy tökéletes, mesterséges mosoly érdekében. Tapasztalataikat videó formájában osztják meg követőikkel.

A népszerű, fiatal influencerek körében egyre gyakoribb jelenség, hogy a tökéletes mosoly érdekében drasztikus fogászati beavatkozásokra vállalkoznak, átalakulásuk különböző állomásait pedig videók formájában osztják meg követőikkel.  

Dr. Emi Mawson, cornwalli fogorvos szerint a videók arról tanúskodnak, hogy a fiatalok koronát tetetnek egészséges fogsorukra.

Amikor valaki koronát kap, a fogait egészen apróra lereszelik, a fogorvos pedig speciális fogászati ragasztócementtel rögzíti a végleges koronát a lecsiszolt csonkokra. 

Ezt az eljárást jellemzően szuvas, törött fogakon végzik el, a videókban szereplő lányok azonban nagy valószínűséggel többnyire teljesen egészséges fogakra rakatnak koronát.

A korona előkészítése veszélyeztetheti a fogak idegeit, ezért az orvosok általában nem javasolják a módszer egészséges fogakon való alkalmazását.

„A fogászati koronák előkészítése fiatal korban maradandó károsodást okozhat, így előfordulhat, hogy többször is cserélni kell őket, minek eredményeképp a páciens akár el is veszítheti fogait negyven éves korára.” 

– mondta el követőinek a TikTok-on Dr. Shaadi Manouchehri, londoni fogorvos.

A fogászati héjakat és a koronákat egyébként a fogak típusától és sajátosságaitól függően 10–15 évente cserélni kell, így a módszer koránt sem nevezhető végleges megoldásnak, ennélfogva hosszútávon nemcsak egészségügyileg, de anyagilag is megterhelő beavatkozásról van szó.

„Ha egyszer valakinek tönkrementek a fogai, onnantól nincs visszaút" 

– figyelmeztette követőtáborát Dr. Emi Mawson a TikTok-on.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás