promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas változást jelentett be a világ legnagyobb pornóoldala, sokakat érinthet
Borítókép:  Shane Uchi / Unsplash.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Itt egy pornóoldal, ami most tudatosan is beszáll a nevelésünkbe. 

Egy 2015-ös felmérés szerint az USA-ban a diákok 60%-a a Pornhub-ra látogatott el először, hogy valamiképp felvilágosítást kapjon, pótolni tudja az iskolában és otthon elmaradó szexuális felvilágosításokat. Akik ezt az utat választották, azoknak a 75%-a azt nyilatkozta, hogy nem igazán azt kapta, amit várt, inkább csupa irreális dologban volt része az olyan videóknál is, amelyek a felvilágosodás eszméivel kecsegtettek.

Egy másik tanulmány pedig azt is megállapította, hogy a rendszeresen pornográf tartalmakat fogyasztók szexuális ízlése is eltorzul, és nagyobb valószínűséggel válnak agresszívvá szex közben. 

A Pornhub most válaszol ezekre a kihívásokra, és tudatosan indította el a sex education frakciót, ahol olyan videók kapnak helyet, amelyek a szexuális nevelést szolgálják.

Az új sorozat egyelőre tizenegy részből áll, a videók mellett komoly hangvételű cikkeket is tartalmaz, amelyek arról is szólnak, hogy lerombolják a mítoszokat, amelyeket eddig magunkba szívtunk a csatorna egyéb kontentjeiből. A széria még a világjárvány időszakára is reflektál, és egy részben elmagyarázza, hogy mi változott meg most, mire kell figyelnünk az együttlétek alkalmával.

A kis felvilágosító sarok már pár hete látogatható az oldalon, az eddigi statisztikák szerint a felhasználók 50%-a 35 év alatti, és 70%-ban férfiak kattintanak ide.

(Forrás: Upworthy)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás