Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Vajon mennyi diplomája van a magyar rekordernek? – videó

Vajon mennyi diplomája van a magyar rekordernek? – videó

Színes

Vajon mennyi diplomája van a magyar rekordernek? – videó

Színes

Toronicza Péter 07:07

Sok különleges hobbi van az életben: Kapus Krisztián például diplomákat gyűjt.

Van olyan ember, aki örül, ha egy diplomát össze tud szedni életében, meg akadnak olyanok, akik az adott szakterületükön belül akarnak minél nagyobb tudást felhalmozni. Gyakorlatilag mindenki élete végéig tanul, mert mindig érnek minket új behatások, de akad olyan, aki minél több szakmát akar felfedezni.

A 46 éves Kapus Krisztián anno nem akart leállni, és az első diplomája megszerzése óta folyamatosan tanul. A településfejlesztéssel és fiatalok oktatásával foglalkozó családfő már 20 oklevél büszke tulajdonosa és gyakorlatilag a saját rekordjait dönti meg folyamatosan.

Az első hét diplomáját Szegeden szerezte, aztán nyakába vette az országot. Volt hallgató az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, a Pécsi Tudományegyetemen, a Pannon Egyetemen Veszprémben, de járt Debrecenbe is. A képzéseket legtöbbször párhuzamosan kellett végeznie, mert csak így gyűlhetett össze ennyi idő alatt a 20 diploma.

„Átlagosan szerintem már olyan ötmillió forint körül kifizettem tandíjat. Amikor van egy tudásvágy az emberben, akkor az nem nézi mennyibe kerül. Nyilván aki horgászik, az horgászeszközöket vesz, aki vadászik vagy teniszezik, az akkor arra költ. Ha mást nem csinál, akkor is lehet cigarettázik, és mennyit költ rá. Én ezeket a költségeket a tanulásra fordítottam”

– mesélte a Fókusz műsorában a diplomarekorder, akinek a családja is megszokta a különleges hobbit. A legtöbb türelem részükről természetesen a vizsgaidőszakban kell.

„Volt olyan időszak, amikor nagyon sok vizsgám volt: hat hétre negyven fölötti vizsga”

– mondta Krisztián, aki már kinőtt a puskázásból, mivel ilyennel már nem szeretné leégetni magát ennyi diploma után. Hogy miket szerzett meg eddig, az a videóból kiderül.

Borítókép: RTL Klub offical/Fókusz

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria