Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tűz pusztított Bárdosi Sándorék otthonában

Tűz pusztított Bárdosi Sándorék otthonában

Színes

Tűz pusztított Bárdosi Sándorék otthonában

Színes

Helmeczi Benjamin 15:51

Bárdosi Sándor felesége, Ildikó a közösségi oldalán mesélte el részletesen, hogy milyen borzalmas perceket éltek át a családjával, mikor észrevették, hogy elektromos tűz keletkezett a konyhában.

„Az albérletben, amiben még körülbelül két hetet lakunk, kigyulladt egy vezeték a konyhában. Sosem láttam ilyet ezelőtt. Szó szerint lángolt a kábel és a fal”

– kezdte bejegyzését Ildikó, amit a Ripost vett észre.

A családanya azt írja, hogy otthon tartózkodott a gyerekeivel, a barátnőjével, és a nagynénjével, mikor észrevette, hogy sűrű, fekete füst ömlik ki a konyhapult alól. Azonnal kikapcsolta az éppen működésben lévő mosogatógépet, és pár másodpercre rá lecsapódott a biztosító relé a lakásban. Ezek után még több füst tört elő a mosogatógép teteje és a konyhapult közül, ekkor Ildikó már tudta, hogy baj van:

„A gyerekeket azonnal vittem ki a lakásból. A nagynéném elhúzta a gépet. Ekkor sújtott le minket a helyzet. Felcsaptak a lángok. Sanyinak kiabáltam a telefonba, hogy tűz van, és már tettem is le, hogy a gyerekekkel tudjak foglalkozni. (...) Próbáltunk az emeleten segítséget kérni, mert nem volt sehol poroltó, és mivel elektromos a tűz, azt vízzel nem szabad oltani, mert életveszélyes! Hívtuk a tűzoltókat, de közben próbáltuk megoldani a problémát, mert ilyen esetben jelentős lehet az anyagi kár.”

Bárdosi Sándor ekkor ért haza, akinek az autójában volt poroltó, így sikerült hamar eloltania a tüzet.

„Ő a mi hősünk. Mindig határozott, nem esik pánikba, kezeli a helyzetet!”

– fogalmazott Ildikó, aki néhány fotót is csatolt a bejegyzéséhez.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Rengeteg esemény történt velünk a héten, ebből az egyiket napokba telt megemészteni. Borzalmas volt. Az albérletben amiben még kb. 2 hetet lakunk kigyulladt egy vezeték a konyhában. Sosem láttam ilyet ezelőtt. Szó szerint lángolt a kábel, és a fal. Sanyi nem volt itthon, épp tartott hazafelé. Vártam, hogy beessen az ajtón és indulhassak edzést tartani. Nálunk volt a barátnőm, és a nagynéném is. Beszélgetésünk közben vettem észre, hogy sűrű fekete füst ömlik ki a konyhapult alól. Megijedtem, ezért gyorsan kikapcsoltam, az egyébként működésben lévő gépet. Pár másodpercre rá le is csapódott a biztosító relé a lakásban. Mind. Áramtalanodott az egész lakás. Ekkor még több füst tört elő a mosogatógép teteje és a pult közül. Itt már tudtam, hogy baj van. A gyerekeket azonnal vittem ki a lakásból. A nagynéném elhúzta a gépet. Ekkor sújtott le minket a helyzet. Felcsaptak a lángok. Sanyinak kiabáltam a telefonba, hogy tűz van, és már tettem is le, hogy a gyerekekkel tudjak foglalkozni (közben Kuszi cicát is gyorsan bedobtam a szállító dobozába, és oda vittem a gyerekekhez) Próbáltunk az emeleten segítséget kérni, mert nem volt sehol poroltó, és mivel elektromos a tűz, azt vízzel nem szabad oltani, mert életveszélyes! Hívtuk a tűzoltókat, de közben próbáltuk megoldani a problémát, mert ilyen esetben jelentős lehet az anyagi kár. Tudtátok, hogy egy lakásban a tűz kialakulásától egy szoba lángba borulásáig 5 perc is elegendő? Hálisten Sanyi perceken belül hazaért. Volt az autójában poroltó, így sikerült eloltania a tüzet. Ő a mi hősünk Mindig határozott, nem esik pánikba, kezeli a helyzetet! A tűzoltók kiérkezésekor kivizsgáltak mindent. Ellenőrizték, hogy biztos nincs e már tűz. Megtörtént a papírmunka, kicsit megnyugodtunk. Hívtunk villanyszerelőt is, mert addig nem szabad visszakapcsolni az áramot. A gyerekeket elvitték a rokonok, hogy megnyugodhassanak. Én csak ültem, pilláztam, és belegondoltam mekkora baj lehetett volna, ha épp alvás közben gyullad ki, vagy ha elmegyünk itthonról. Bár otthoni tűzesetekre nem nagyon lehet felkészülni, mégis érdemes tisztában lenni néhány alapvető szabállyal.. Folyt. kommentben

Ildikó Bárdosi (@bardosiildi) által megosztott bejegyzés,

Borítókép: Magyar Nemzet