promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
ByeAlex kiakadt a bulvár oldalakra
Borítókép:  ContextUs
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az énekes néhűny órán belül reagált a kiforgatott szavakra.

Néhány napja Majka szólalt meg elsőként az EJI (Előadóművészi Jogvédő Iroda) és az Artisjus zenészek és előadók megsegítésére nyújtott támogatásával kapcsolatban, szerinte ugyanis „szánalmas és gusztustalan”, hogy egyesek szociális támogatásért kuncsorognak.

ByeAlex a Facebook-oldalára írt egy hosszú posztot, amiben kiállt zenésztársai mellett. Észrevette ugyanis, hogy ”többen a magyar zeneipar helyzetét és az abban dolgozók, de főként az előadók anyagi állapotát elemzi, vagy több esetben rosszallóan firtatják”.

„Igen, egyeseknek tényleg nagy gond az, hogy elmaradnak nem csak fesztiválok, de egyéb zenei események is. Nagyon egyszerű miért: mert nem lesz bevételük. SEMMI. A semmi az azt jelenti, hogy nulla ft. A zeneiparba nem csak maguk az előadók tartoznak bele; sőt! Ők teszik ki az iparág csekélyebb százalékát, ugyanis körülöttük (körülöttünk) számtalan további, más és más titulusban dolgozó kollégák vannak, attól az embertől kezdve, aki elvezeti az autókat, buszokat a helyszínekre, vagy akik pakolnak ki-be, világítanak, színpadot rendeznek, vizuállal ügyeskednek, hangosítanak, vagy éppen őrzik esetleg takarítják a backstage és a koncerthelyszín területét; egészen a kiadóig, a kiadón belül dolgozó számtalan sok munkatársig, a managementig; de akár azokig az emberekig is sorolgathatom a sort, akik kijönnek egy-egy eseményre, és kipakolják a kis cuccaikat pl. egy sör-bor vagy akármilyen más gasztrofeszten, vagy bárhol máshol. De körénk tartoznak az egyébként home office-os hangmérnökök, producerek is, akik kinek fognak megrendelésekre zeneműveket szerezni, keverni, maszterelni, ha az iparág nem lesz miért dolgozzon? Mert ahogy látom, vannak lelkes előadók, mint én, akik ebben a helyzetben is adunk ki új dalokat meg klipeket, de vannak olyanok, akik úgy gondolják hogy semmi értelme jelenleg bármivel is megjelenni. Ráadásul új dalokat és új klipeket kihozni szintén pénzbe kerül. Sokaknak pedig, mint ugye tudjuk nincs bevételük (...) Miért is kellene azon gondolkodnom, hogy valami mást csinàljak? Miért is kellene szegyelnem magamat azért, mert én nem egy gyárban dolgozom? Apukám robotolt egész életében. Kemény ember volt. Kemény fizikai munkát végzett. Remélem, hogy büszke lenne ma rám, hogy én tovább mertem lépni és mertem küzdeni az álmaimért! Ráadásul, miért is kellene magamat szégyelnem hogy nem az utcán sepregetek? Elvégeztem egy egyetemet is a zenélés mellett! És ezt sok más kollégám kapcsán is elmondhatom, hogy nem semmirekellők és nem mihaszna emberek, akik egyébként csak szórakoznak egész életünkben.”

Több portál is lehozta a hírt, hogy ByeAlex is állást foglalt a zenésztámogatásokról szóló vitában, de az énekest ezt gyorsan lereagálta. Néhány órán belül ugyanúgy a Facebook-oldalán tisztázta a dolgot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás