promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Példaértékű felajánlást tett Hajós András
Borítókép:  Hajós András / jegymost.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A híres zenész és műsorvezető mindenképp segíteni akar ebben a megterhelő, sokak számára szomorú időszakban, és azt is kitalálta, hogyan tehetné ezt meg.

Az Emil.RuleZ! zenekarból és több műsorból is ismert Hajós András sokszor szórakoztatja sajátos humorával a közönséget, akiknek a koronavírus-járvány miatt most kifejezetten jól jön egy kis kikapcsolódás. De az elismert médiaszemélyiség most nem nevettetni akar, hanem inkább erőn felül segíteni.

A koronavírus-fertőzöttek ellátásának érdekében most több, egyéb betegségekkel rendelkező embert is elküldenek a kórházakból, amit azzal indokolnak, hogy kell a szabad hely. Ez persze sokakat felháborított, Hajós András pedig megoldáson töri a fejét, amit úgy néz ki, hogy meg is talált, hiszen felajánlotta egy kirakott beteg számára az otthonában található üres szobáját:

Ezt írta a képhez a művész:

„Nem tudom, amit felajánlok, az megvalósítható-e, van-e gyakorlati értelme. De a szívem tudja, hogy ennek a felajánlásnak el kell hangzania.

Van egy szobánk, amibe be tudok fogadni valakit, akit kiraknak a kórházból.

Nem vagyok ápoló, nem tudom biztonságos-e ez így, nem tudom, el tudok-e látni egy embert, de megpróbálom, ha kell, mert nem halhatnak meg emberek amiatt, hogy ki kell üríteni kórházakat. Elég meredeken hangzik, hiszen az ápolás-segítés egy szakma, körülményekkel, feltételekkel, eszközökkel. Nem tudom, járványügyi szempontból ilyet szabad-e? Fogalmam sincs, lehet-e ezt úgy csinálni, hogy ne többet ártsak, mint használok...
De ennek a felajánlásnak legalább el kell hangzania, és másoktól is kell érkeznie ilyen felajánlásoknak. Ha másért nem, hogy az elesett, kilátástalanul rettegő emberek érezzék: gondolnak rájuk, nincsenek egyedül.

Lehet, hogy kevés a maszk, a gép, a felszerelés. De szolidaritást és szeretetet egyelőre még nem Kínából kell rendelni.”

Ezek alapján Hajós András kész szinte azonnal segíteni egy rászorulón, persze csak az után, hogy kiderült, hogy mennyire számít ez segítségnek. A hozzászólók túlnyomó többsége úgy gondolja, hogy ez egy nagyon emberséges felajánlás, és többen is csatlakoztak hozzá akár ingyenes szakápolással. Úgy néz ki, hogy a népszerű művésznek sikerült elindítania valami igazán pozitív dolgot, aminek ő is nagyon örül, hiszen látja, hogy milyen sok jó ember van, akik szeretnének segíteni másokon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás