promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A kézfertőtlenítőt normál árban adják, ha többet veszel, akkor 25-ször többe kerül
Borítókép:  Madaree TOHLALA / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Dániában rájöttek, hogy miképp lehet beszüntetni a felvásárlást.

A dánok megunták, hogy ha kiteszik a kézfertőtlenítőket, akkor mindenki felmarkol belőlük annyit, amennyit csak tud, így másoknak már nem jut. Ekkor természetesen a pánik miatt nem mérlegelnek az emberek, hogy nekik szükségük van-e arra a mennyiségre, egyszerűen csak viszik, amennyit tudnak. Ugyanez van a WC-papír őrülettel is.

A korlátozások bevezetése sem az igazi, mert le kell állni vitatkozni a vevőkkel a kasszáknál, hogy annyit nem vihet. Ilyenkor jön az, ami a jelenleg helyzetben senkinek sem jó – feltorlódik a sor.

Az egyik szupermarket kitalálta a megoldást: ha csak egy kézfertőtlenítőt vásárol a vevő, akkor az normál árban 40 koronába kerül, ha már kettőt, vagy többet, akkor onnantól kezdve darabja 1000 korona, vagyis nagyjából 47 ezer forint. Ezzel gátat szabtak, hogy az emberek tömegesével hordják el a tubusokat.

Ezt más áruházak is bevezethetnék, de annyi finomítással, hogy legalább 2-3 tubust azért meg lehessen venni 25-szörös ár nélkül. Például valaki akar venni a családtagjainak is, mert a gyerek otthon marad, a szülők meg más-más helyen dolgoznak, és szükségük van rá.

Továbbra is kérik az embereket, hogy feleslegesen ne halmozzanak fel semmit. Igaz, ha jól bevásárol az ember, akkor kevesebbszer kell lemenni a boltba, de azt is mérlegelni kell, hogy annak a többsége ránk fog maradni. A mostani tömeg gyakorlatilag megfelel a szokásos karácsonyi rohamnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás