Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Közel 18 ezer kézfertőtlenítőt vett, hogy aztán eladhassa

Közel 18 ezer kézfertőtlenítőt vett, hogy aztán eladhassa

Színes

Közel 18 ezer kézfertőtlenítőt vett, hogy aztán eladhassa

Színes

HZS - 2020.03.17. 06:36

Egy amerikai férfi felismerte a koronavírus-járványban rejtőző üzleti lehetőséget: 17 700 darab kézfertőtlenítőt vett, hogy aztán később azokat az Amazonon eladja. Nyomozás indult ellene.

Egy amerikai férfi meglátta az üzleti lehetőséget a koronavírus-járványban. Matt Colvin, miután március 1-jén az amerikai kormány bejelentette, hogy a fertőzés következtében meghalt egy beteg, úgy döntött, hogy nekiindul társával és felvásárol annyi kézfertőtlenítőt, amennyit csak tud. Végül testvérével majd három nap alatt összesen 17 700 darabot halmozott fel. 

Majd fogta magát és az Amazonon elkezdett vele kereskedni: nyolc dollár és hetven dollár között árulta a termékek darabját. A probléma mindössze az volt, hogy az Amazon kiszúrta ezt, s az indokatlanul magas árak miatt Colvin összes termékét eltávolította. Volt olyan vevője, aki azzal vádolta, hogy profitot akar csinálni a globális egészségügyi-válságból.

Tennessee állama pedig tiltja azt a kereskedői viselkedést, amikor valaki ésszerűtlen vagy épp etikátlan módon növeli terméke vagy szolgáltatása árát. Colvin ellen eljárás indult, s akár ezer dolláros bírságot is kaphat – írja a USA Today.