promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ausztráliában már harcolnak a WC-papírért
Borítókép:  PETER PARKS / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kezdetét vette a WC-papír apokalipszis.

A koronavírus mindenkinek kezdi elvenni az eszét, és egyre több baromságot csinálnak az emberek. Ez igazából nekem csak jó, mert általában nap mint nap a földön fetrengek a röhögéstől. Az egyik nő például úgy akarta fertőtleníteni a papírpénzét Kínában, hogy betette a mikróba. A vírus nem bírja a magas hőt, de ezzel az ötlettel a bankjegyeket is sikerült meggrillezni. Maradjunk annyiban, hogy kicsit túl lett sütve.

Ahogy írtam is, mostanság ez a legmenőbb csajozós szöveg:

„Van egy csomó konzervem, meg 5 kilogramm cukrom, feljössz?”

Magyarországon a liszt, a cukor, és a konzervek felvásárlása a menő, mintha a harmadik világháborúra készülnénk. Ausztráliában más a helyzet, ők attól pánikolnak, hogy nem lesz mivel kitörölni a kuffert.

Tehát eljött a kor, amit csak úgy fognak emlegetni a történelemben, hogy az Ausztrál WC-papír apokalipszis!

Ezt úgy kell érteni, hogy az emberek alig vesznek mást, csak toalett-papírt. A gyártóknak 24 órás műszakot kellett bevezetniük, hogy uralni tudják a hiányt. Gyakorlatilag élet-halál harc megy a gurigákért. Az egyik férfit Tamworthben a rendőröknek meg kellett lőniük egy sokkoló pisztollyal, mert annyira elszállt az agya, hogy rátámadt még az alkalmazottakra is.

„Biztos eldugtátok hátul a WC-papírt! Kell nekem a drágassszágom!”

Mindenkit próbálnak kérni, hogy ne pánikvásároljanak, ez nem a Mad Max. Az összecsapások persze folyamatosak, a lenti felvételen három nő harcol a gurigákért. Roppant vicces és bizarr is egyben.

Az ausztrálok másik fele persze csak nevet a dolgon, nekik annyi a kellemetlen, hogy nem tudnak venni toalett-papírt, ha valóban szükségük lenne rá. Sok áruházlánc korlátozásokat vezetett be, hogy mindenkinek jusson a termékből.

Az NT News közben inkább a humoros oldalát vette elő a helyzetnek. Nyolc extra oldalt adtak a nyomtatott verziójukhoz, amit WC-papírként lehet használni.

Remélhetőleg ettől még nem fog nőni a klozet-papír feketepiaci értéke.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás