Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A tűzoltók csaknem 1300 liternyi bort mentettek meg - képek

A tűzoltók csaknem 1300 liternyi bort mentettek meg - képek

Színes

A tűzoltók csaknem 1300 liternyi bort mentettek meg - képek

Színes

Toronicza Péter 06:40

Sajnos 230 litert nem sikerült.

Képzelj el egy nagy borosüveget, amiben 1590 liternyi bor van. Abból már elég szép kis lagzit lehetne csapni, bár a 230 literből is, ami kifolyt.

Érdekes esethez riasztották az osztrák tűzoltókat: bort kellett menteniük. Az ausztriai Lustenau városában járunk, ahol az egyik kínai étterem valóban óriási látványossága egy hatalmas méretű 3 méter magas borosüveg.

Nagyon ellenálló, de azért a borfanatikusoknak nem szabad ölelgetni. Szépen egy kordon mögé is volt zárva, de valami miatt mégis elkezdett szivárogni, amit a személyzet és a vendégek is észrevettek. Azonnal jelezték a tűzoltóknak, hogy nagy a baj, mert hamarosan borban fog úszni az egész étterem. Lehet valakinek ez álma, hogy csaknem 1600 liternyi borban fürödjön, de azért nem lett volna kellemes, ha teljesen szétreped az üveg, és jön a borcunami.

A tűzoltók persze teljesen ledöbbentek, hogy mi a fenével van dolguk, de hősisen megoldották a bor-mentőakciót. A képeken is lehet látni, hogy egy hatalmas fúrót használtak bornyitónak, majd egy szivattyúval elkezdték kiszívni az üveg tartalmát, és még a megrepedt részt is kijavították.

Az étterem végül fellélegezhetett, és szerintem innentől el is dőlt, hogy a következő tűzoltó bulin ki fogja állni a bort.

Borítókép: Feuerwehr Lustenau - Facebook