promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A kimeríthetetlen bankkártya és a hevesi buszsofőr meséje
Borítókép:  LLUIS GENE / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lehetne ez egy Disney mese is, azonban ezt a történetet az élet írta.

Ha ez tényleg egy Disney mese lenne, akkor a buszvezetőnek meg kellett volna mentenie valakit, vagy tennie kellett volna valami nagyon jót, amiért a jutalma egy kimeríthetetlen bankkártya. Nos, való életben nem kellett tennie érte semmit, az áldás csak úgy jött, de sajnos ezért az áldásért az Egri Járási Ügyészség vádat is emelt ellene.

A 44 éves Heves megyei autóbusz-vezető még 2017 márciusában cserélte le a bankkártyáját. Itt az ügyintéző egy elég nagyot bakizott, mert a friss és még meleg kártyát véletlenül nem az ügyfél folyószámlájához, hanem egy devizaátutalásoknál használt technikai számlához irányította.

A buszvezető valószínűleg a mennyekben érezte magát, vagy valami isteni csodának vélte, hogy akármennyit használja a kártyáját, nem fogy róla a pénz. Örülnék, ha nekem is lenne egy hasonló, de ilyen tényleg csak a mesevilágban létezik.

A bankkártyával végrehajtott tranzakciókkal a rendszer nem terhelte meg a buszsofőr folyószámláját, hanem azokat az üres technikai számlán tartotta nyilván. Nos, ilyenkor hiába hibázik a bank, nekünk jelentenünk kell felé. Ha tévesen kapunk a számlánkra mondjuk 1 millió dollárt, akkor azt sem kezdhetjük csak úgy el költeni. Ez követhető, szóval nem olyan, mintha találnánk az utcán egy húszezrest.

A buszsofőr vígan használta a kártyát, és fél év alatt 446 tranzakciót hozott vele össze, melyek során összesen 7 millió 679 ezer 988 forinttal tartozik. Az Egri Járási Ügyészség jogtalan elsajátítás vétségével vádolja az elkövetőt, akivel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Szóval egy életre jegyezzétek meg: a csodakártya nem létezik!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás