Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egyre több kanadai ellenzi, hogy Harry és Meghan hozzájuk költözzön

Egyre több kanadai ellenzi, hogy Harry és Meghan hozzájuk költözzön

Színes

Egyre több kanadai ellenzi, hogy Harry és Meghan hozzájuk költözzön

Színes

TK 18:48

Az ország vezető lapja lett a fő szószólója annak az ügynek, amely ellenzi, hogy Harry és Meghan Kanadában éljen.

Néhány napja felbolydult a brit közvélemény, amikor Harry és Meghan bejelentette, hogy ki akarnak szakadni a királyi családból, és önálló életet akarnak élni.

A Burger King kapva kapott az alkalmon, és állást ajánlott a párnak.

Harry és Meghan kijelentették, hogy Kanadában akarnak élni. Sőt, az elmúlt hat hetes szabadságukat is ott töltötték. Amit azonban még a világ nagy része nem tud, hogy mi a véleménye a kanadaiaknak erről a költözésről.

Eddig az a biztos, hogy még karácsonykor az ország miniszterelnöke, Justin Trudeau azt üzente, hogy mindig szívesen látják a hercegi párt. Az új fejlemények után pedig azt is kijelentette, hogy a védelmi költségüket is állják.

Ezt az idilli állapotot borította fel az ország legnagyobb lapja, a The Globe and Mail. Az újság egyáltalán nem nézi jó szemmel, hogy Harry és Meghan az országban akar letelepedni. Írásuk szerint a miniszterelnöknek kategorikusan el kellett volna utasítania a pár tervét.

„Kanada bármilyen származású, nemzetiségű és hitű embert szívesen fogad be az országba, kivéve azokat, akik a királyi család tagjai közé tartoznak, mert nekik ez az ország nem lehet az otthonuk. (...) Az ország nem nyitott arra, hogy olyanokat fogadjon be, akik elhagyják az Egyesült Királyságot, de valamilyen szinten azért a királyi család tagjai maradnának. (...) Kanada egy egyedülálló monarchia (az ország államfője II. Erzsébet – szerk.), amelynek alkotmányos rendszere nem engedi, hogy olyan herceg legyen a lakosa, aki az örökösödési rendben a hatodik helyen áll. Ez egy tabudöntő lépés”

– írja a lap, amely szerint arról még senki sem beszélt igazán, hogy ez mekkora összegbe fog kerülni a kanadai adófizetőknek hosszútávon.

Earlier this week, The Duke and Duchess of Sussex returned to visit the women of The Hubb Community Kitchen and “Together, Our Community Cookbook.” These women came together in the wake of the Grenfell tragedy to cook meals for their families and neighbours who had been displaced from the fire. With funds from the successful cookbook, they have now been able to share their spirit of community with so many more. The Hubb continues to work with local organisations to build hope, bring comfort and provide not simply a warm meal, but with it, a sense of togetherness. The Duke and Duchess were so happy to reconnect with the women and hear about the projects they continue to develop to help those in their community and beyond. Image SussexRoyal

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Borítókép: Harry herceg és Meghan hercegné. Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas.