promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Senki sem akart segíteni - megszólalt a férfi, aki megtalálta a haldokló Gesztesit
Borítókép:  Media1
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A szemtanú szerint talán még meg lehetett volna menteni Gesztesi Károly életét.

A Blikk-nek beszélt az a férfi, aki rátalált az autójában haldokló színművészre. K. Gy. elmondása szerint éppen hazafelé sétált a Podmaniczky úton, amikor meglátta a gyalogos átkelőhelyen álló gépkocsit.

„Amikor odaléptem, benéztem a jobb első ablakon, s láttam, hogy a sofőr, akiről akkor én még nem tudtam, hogy a színművész úr, egyenes testtartással ült, a feje a mellkasára volt hajolva, a végtagjai pedig ernyedtek voltak”

A 35 éve mentősként dolgozó férfi miután a letekert ablakon keresztül kinyitotta a gépkocsi ajtaját, megvizsgálta a színészt, akinek sem légzése, sem keringése nem volt, vagyis feltételezte, hogy beállt a klinikai halál.

„Azonnal hívtam a központi segélyhívót, kicsatoltam a biztonsági övet, majd megpróbáltam segítséget szerezni, hiszen tudtam, hogy egyedül képtelen vagyok kiszedni az autóból”

K. Gy. próbált segítséget kérni az arra közlekedő autósoktól, de hiába mondta el nekik, mi a baj, miután meghallgatták őt, és zöldre váltott a lámpa, szó nélkül továbbhajtottak.

„Végső kétségbeesésemben már a kocsik között rohangáltam az úton és próbáltam megállítani valakit. Ez sikerült, így harmadmagammal kiemeltük a beteget a gépjárműből. Háttal a járdára fektettük és azonnal megkezdtem az eszköz nélküli újraélesztést. Picivel később megérkezett egy traumatológus főorvos, aki segélyhívón hallotta, mi történt, majd megállt egy pizzafutár is. Nekik innen is köszönetet szeretnék mondani a gyors segítségnyújtásért. Mellkaskompressziót alkalmaztunk, de próbálkoztam a klasszikus befúvásos módszerrel is. A Markó utcából hamar megérkezett a rohamkocsi is, és még közel egy órát küzdöttünk a beteg életéért. Tényleg megtettünk mindent, sajnos, hiába”

K. Gy. szerint Gesztesi Károlynak talán lett volna esélye a túlélésre, ha azonnal megáll valaki segíteni.

„Ilyen esetben minden másodperc számít, ám Gesztesi Károly hosszú percekig egyedül lehetett a kocsiban, mire én rátaláltam. Pedig nem is egy kietlen helyen történt mindez, hanem egy forgalmas budapesti úton, ahol számtalan autósnak látnia kellett, hogy valamiért a járdán áll egy kocsi. Mégsem érdekelt ez senkit, mindenki ment a dolgára”

Gesztesi Károly szombat délután a Ferdinánd hídon lett rosszul. A színművész éppen egy moziból tartott a kollégáihoz, akikkel egy közös fellépése lett volna Szegeden. A halálhíre mindenkit megrázott, 19 éves fia, Márk a Facebook-oldalán szívszorító szavakkal búcsúzott édesapjától.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás