promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Radics Gigi megvariálta a Himnuszt, a kommentelők kiakadtak – videó
Borítókép:  Instagram.
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Radics Gigi a Life TV-n énekelte el a Himnuszt 2020 első perceiben.

A Bors arról ír, hogy Radics Gigi egy templomban adta elő a Himnuszt, amit a Life TV szilveszter éjszakáján tűzött műsorra. Az énekesnőt a MÁV Szimfonikus Zenekar kísérte, ám Gigi néhány helyen megváltoztatta legszentebb imádságunkat, ami a kommentelők egy részénél kiverte a biztosítékot. Sokan azonban támogatásukról biztosították az énekesnőt.

„Felkérést kaptam a Life TV-től, hogy a kész alapra egy stúdióban énekeljem fel a Himnuszt. Először kicsit összeugrott a gyomrom, hiszen tudtam, hogy ez óriási felelősség, mert a Himnusz minden ország sajátja, egy nemzeti ima Isten felé, és ezt csak tisztelettel lehet előadni, átadni. A Himnuszt a szívemből, a legnagyobb alázattal énekeltem el. Az igaz, hogy a dallamban hagytam néhány apró, kicsit népiesnek is érezhető díszítést, ettől énekli Radics Gigi és nem valaki más. Ha egy operaénekes énekli el, akkor is kerülnek a Himnuszba olyan elemek, amelyek az ő professzionalitásából erednek. Szerintem az ízléses, nem eltérő, de egyedi előadásmóddal nincs probléma”

– mondta a lapnak az énekesnő, aki hozzátette, hogy a kézmozdulat, amit láthattak tőle a felvételen, az teljesen akaratlan volt:

„Mintha nem is én emeltem volna fel a kezemet, hanem egyszerűen csak az energiák, amik felszabadultak a Himnusz és a templomi miliő miatt, így mutatkoztak meg. Valószínűleg ezzel erő­sítettem rá a Himnusz mondanivalójára.”

A Life TV engedélyt kért Erkel Ferenc ükunokájától, Somogyváry Ákos és az általa vezetett Erkel Ferenc Társaságtól, akik igent mondtak. A tévé így kommentálta a lapnak a történteket:

„Gigi az eredeti, Erkel Ferenc-féle zenei alapra énekelt, mégpedig csodálatosan. A MÁV Szimfonikus Zenekar kísérte. Ehhez mindenkitől jóváhagyást kértünk, és kaptunk is, mint minden ilyen és ehhez hasonló esetben.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás