promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy biológia tanár ötletes módon mutatta be az emberi testet
Borítókép:  Twitter
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy amerikai biológia tanár, Verónica Duque úgy döntött, hogy ötletes módon kelti fel diákjai figyelmét azért, hogy megmutassa nekik, miként is néz ki az emberi test.

Manapság, a digitális kor időszakában egyre nehezebb a figyelmet felkelteni. A diákok a kezükhöz láncolt valósággal, a mobiltelefonnal élik mindennapjaikat. Folyamatos élmények, ingerek érik őket. A pedagógusoknak, tanároknak pedig emiatt kreatívabbnak, ötletesebbnek kell lenniük, hiszen ellenkező esetben könnyen unalomba, egy sablonos, szürke mederbe kerülhet az oktatási óra.

Egy amerikai biológia tanár, Verónica Duque addig-addig kereste a módot, miként tudná diákjai figyelmét felhívni azért, hogy megmutassa számukra, milyen is emberi test, hogyan működik, amíg meg nem találta. A 43 éves pedagógus egy testhez simuló, az ember szerveit ábrázoló ruhát vett fel, s abban oktatta az épp aktuális tananyagot – írja a Upworthy.

„Tudom, hogy egy gyereknek nehéz elképzelnie a belső szervek elhelyezkedését. Azt gondoltam, hogy ezzel teszek egy próbát”

– magyarázta egy interjúban Duque.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás