Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Szörnyű diagnózist kapott Lagzi Lajcsi, meg fog süketülni

Szörnyű diagnózist kapott Lagzi Lajcsi, meg fog süketülni

Színes

Szörnyű diagnózist kapott Lagzi Lajcsi, meg fog süketülni

Színes

Helmeczi Benjamin - 2019.11.21. 08:34

A hosszú évtizedes koncertezések tönkretették Galambos Lajos hallását.

Ludwig Van Beethoven, George Martin, Phil Collins, Ozzy Osbourne. Néhány híres zenész és zeneszerző, akiknek a szenvedélyük és a művészetük miatt károsodott a hallásuk. El sem tudjuk képzelni, mit élhet át egy zeneművész, mikor szembesül azzal, hogy tönkrement a hallása.

Ugyanezt érzi most Galambos Lajos is, amikor elmondták neki, hogy olyan komoly halláskárosodást szenvedett az elmúlt évtizedek alatt, hogy kénytelen hallókészüléket használnia, de az is lehet, hogy meg fog süketülni.

„Egész nyáron turnéztunk, nem volt megállás. A színpadon egyszer csak feltűnt, mintha a magas hangokat rosszabbul hallanám. A következő dalnál megint… Nem gondoltam semmi rosszra, csak magamban konstatáltam, hogy a több évtizedes hangos zenélés nem múlt el nyomtalanul. Nem is foglalkoztam vele, noha idegesített és zavart, de amikor már egyre többször kérdeztem vissza a családi ebédeknél, mert nem hallottam jól, amit mondanak, és azon kaptam magam, hogy beszélgetés közben próbálok szájról olvasni, gyorsan orvoshoz fordultam"

- mesélte Lagzi Lajcsi a Story magazinnak.

Miután a fül-orr gégész megvizsgálta, sokkoló tényeket közölt a zenésszel.

„Műtéttel vagy segédeszközzel, vagyis hallókészülékkel lehet rajta segíteni, de ami a legfontosabb: sürgősen abba kellene hagynom a kihangosított koncertezést, mert meg is süketülhetek! A diagnózis hallatán először fel sem fogtam, hogy mi van, de hamar kétségbeestem. Egy zenész nem veszítheti el a hallását! Vágják le inkább az egyik kezem! Arról sem akarok hallani, hogy hallókészülékkel a fülemben járkáljak"

Az elmúlt hónapokban leginkább Galambos Lajos közműlopásos ügye és házassága miatt volt hangos a média. A zenész nemrég mesélt arról, hogyan ment tönkre a házassága.

Borítókép: Lokál