promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meztelen fotóval kampányol a szőrmeviselés ellen Földes Eszter
Borítókép:  Origo
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A színésznő nem az egyedüli, aki meztelen képekkel kampányol a szőrmeviselés ellen.

Nemrég hírt adtunk arról, hogy Erzsébet királynő már évek óta csak műszőrmét hajlandó viselni, és Tóth Gabi is teljes mértékben ellenzi a szőrmeviselést.

 

Hasonló gondolkodásmódú a TV2 vadonatúj napi sorozatának, a Mintaapáknak színésznője, Földes Eszter, aki egy meztelen képet posztolt magáról az Instagram-oldalán, ezzel is tiltakozva a szőrmék ellen.

„Színésznőként lehetőségem adódik sokak "bőrébe bújni". Ahhoz hogy jó színésznő lehessek, meg kellett tanulnom az örömüket vagy fájdalmukat átérezni, úgyhogy azonosítom azok forrását. Azok akik szőrmét viselnek, olyan állatok bőrébe bújnak, akiknek a fájdalmáról nem akarnak tudomást venni.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

"Színésznőként lehetőségem adódik sokak "bőrébe bújni". Ahhoz hogy jó színésznő lehessek, meg kellett tanulnom az örömüket vagy fájdalmukat átérezni, úgyhogy azonosítom azok forrását. Azok akik szőrmét viselnek, olyan állatok bőrébe bújnak, akiknek a fájdalmáról nem akarnak tudomást venni." @szormeellenesliga Folytatjuk az "Inkább vagyok meztelen..." kampányunkat, amelyben először 10 napon keresztül bemutatunk 10 fényképet. Közszereplők, sportolók, színészek, zenészek, modellek és aktivisták vállalták pro bono, hogy nem a megszokott módon állnak ki a nagyvilág elé. Országunkban tabu a meztelenség, és tabu beszélni arról, hogy a szőrme viselésének mi is a valódi ára, de a valódi áldozatokra sokszor hiába mutatunk rá. Szeretnénk, ha a meztelenséget körülvevő korlátok döntögetése rávilágítana, hogy a szőrmét mint terméket is titkok övezik és hogy ezekről nem beszélni pont olyan helytelen, mint a meztelen test látványát megbélyegezni. A kampányról további információkat a kommentben szereplő linken találtok. A fényképen szereplő Földes Eszter színésznő hihetetlen empátiával rendelkezik és tisztában van az állatvédelmi problémákkal, amelyek ma Magyarországon vannak. Bár mint a lakosság nagy részének, neki sem volt fogalma arról, hogy idehaza léteznek prémfarmok; amikor megtudta tőlünk, hogy több tízezer állat szenved ilyen farmokon, habozás nélkül igent mondott felkérésünkre. Meglepett minket alázata és odaadása ügyünkhöz, idejét és erőforrásait nem sajnálva dolgozott velünk, hogy a maximálisat hozza ki a fotózásból. Hálásak vagyunk, hogy megismerhettük őt és azt, hogy vállalta ezt a komoly kihívást annak ellenére, hogy anyaként és színésznőként is helyt kell állnia.

Földes Eszter (@foldes_eszter) által megosztott bejegyzés,

 

A színésznő a Magyar Szőrmeellenes Liga "Inkább vagyok meztelen..." kampányához csatlakozott, ami egy 10 nap 10 fotós sorozat lesz, melynek során a közszereplők, színészek, sportolók, modellek és aktivisták nem a megszokott módon állnak ki a nagyvilág elé.

„Országunkban tabu a meztelenség, és tabu beszélni arról, hogy a szőrme viselésének mi is a valódi ára, de a valódi áldozatokra sokszor hiába mutatunk rá. Szeretnénk, ha a meztelenséget körülvevő korlátok döntögetése rávilágítana, hogy a szőrmét mint terméket is titkok övezik és hogy ezekről nem beszélni pont olyan helytelen, mint a meztelen test látványát megbélyegezni.”

- írja a Liga az Instagram-oldalán.

A mai napon Karalyos Gábor színészről került ki egy meztelen kép, aki az életmódja miatt egy Vegán Hegylakóként mutatja be magát. A színész ugyancsak önként és örömmel csatlakozott a kampányhoz.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

"Inkább vagyok meztelen, mint hogy szőrmét viseljek!" - 3. nap. Folytatjuk az "Inkább vagyok meztelen..." kampányunkat, amelyben először 10 napon keresztül bemutatunk 10 fényképet. Közszereplők, sportolók, színészek, zenészek, modellek és aktivisták vállalták pro bono, hogy nem a megszokott módon állnak ki a nagyvilág elé. Országunkban tabu a meztelenség, és tabu beszélni arról, hogy a szőrme viselésének mi is a valódi ára, de a valódi áldozatokra sokszor hiába mutatunk rá. Szeretnénk, ha a meztelenséget körülvevő korlátok döntögetése rávilágítana, hogy a szőrmét mint terméket is titkok övezik és hogy ezekről nem beszélni pont olyan helytelen, mint a meztelen test látványát megbélyegezni. A kampányról további információkat a kommentben szereplő linken találtok. A mai napon Karalyos Gábor színészt mutatjuk be. Ő volt szinte az első a sorban, aki igent mondott a szereplésre, gondolkodás nélkül. Már rég ismert volt számára a szőrmeipar és az, hogy milyen borzalmas életük van a prémállatoknak a farmokon. De még így is meglepődött, hogy hazánkban ilyen jelentős mértékű prémtenyésztés és -feldolgozás zajlik. Pár éve sikerült magának megteremtenie egy idilli környezetet, ahol olyan összhangban élhet a természettel, mintha egy távoli vidéken lakna. Mivel Vegán Hegylakóként mutatja be élete ezen mozzanatait, úgy gondoltuk, tartsuk meg életstílusának szellemiséget, és ezzel tegyük egyedivé hozzájárulását ügyünkhöz. Saját arcszőrzetét külön ehhez a fotózáshoz növesztette. Személyében egy kedves, állat- és természetbarát embert ismerhetünk meg. Köszönjük!

@ szormeellenesliga által megosztott bejegyzés,

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás