promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Viszonya miatt rúgták ki a McDonald's vezérigazgatóját
Borítókép:  FREDERICK FLORIN / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A sajtburger a szerelem útjában állt.

Mindenki nagy meglepődésére azonnali hatállyal kirúgták a McDonald's elnök-vezérigazgatóját, Steve Easterbrookot. Azért is mondom, hogy nagy meglepődésre, mivel az étteremlánc igen csak jól muzsikált vele. A probléma az volt, hogy Eastbrook szerelmi viszonyt folytatott a cég egyik alkalmazottjával. Ez máshol biztos nem lenne baj, de itt a belső szabályzat tiltja.

Jó lenne ezt igazából látni, hogy mit takar a szabályzat, de gondolom inkább a felsőbb vezetésre vonatkozik, mert ha a beleszeretsz a kiadóablakos váltótársadba, és elhívod randizni, azért nem hiszem, hogy ki fognak rúgni. A vezérigazgatói pozíció már egy fokkal komolyabb ügy persze, de itt sem kellene ekkora feneket keríteni neki, főleg, hogy az egész kölcsönös beleegyezésen alapult. A McDonald's ettől függetlenül hozzátette, hogy a vezérigazgató rossz értékítéletről tett tanúbizonyságot. Ettől többe a cég nem ment bele.

Eastbrook a BBC és más nagyobb lapok értesülései szerint is küldött egy e-mailt mindenkinek:

„Olyan hibát követtem el, ami nem összeegyeztethető a társaság által vallott értékekkel. Egyetértek az igazgatótanács döntésével, hogy ideje továbbállnom.”

Ezeket a sorokat szerintem szintén a McDonald's írta meg helyette, mivel már ki is nevezték Chris Kempczinskit utódnak.

Eastbrook megmászta azt a bizonyos szamárlétrát, mivel a McDonald's nagy-britanniai és észak-európai vezetője is volt, mielőtt 2015 márciusában megtették vezérigazgatónak. Elnöksége alatt 17 egymást követő negyedévben produkált növekedést a vállalat, és neki köszönhető a technológiai megújulás, valamint a még igényesebb alapanyagokra való koncentrálás. Ezzel azt is sikerült elérnie, hogy az emberek más szemmel nézzenek az étteremláncra.

Reméljük, hogy megérte neki a bukta, és rátalál a boldogságra. Annyi biztos, hogy a cégnél a háttérben sem fog dolgozni, mivel az igazgatótanácsából is távozott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás