promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
5+1 ritka és misztikus vadmacska – videók
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy nagy család nagyon ritka egyedei. Ragadozók, amelyek meghódították a világot, de életterük folyamatosan szűkül.

A macskafélék briliáns alkalmazkodóképességüknek köszönhetően meghódították a világot. A Föld bármely szegletében fellelhetők, és az eltérő kihívásokból, valamint környezeti tényezőkből kifolyólag igencsak változatossá nőtte ki magát a család. Mutatunk pár macskafélét, amelyekkel valószínűleg még véletlenül sem futottak össze a neten.

Borneói vörösmacska

A Borneói vörösmacskáról a mai napig szinte nem tudunk semmit, viszont nagyon kevés van belőlük, épp ezért a Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján is előkelő helyet foglal el. Borneó szigetén honosak, éjszaka aktívak, és jó messzire elkerülik a lakott területeket.

Homoki macska

A homoki macska egy bájos, kedves, szelíd és ölelgetni való plüssmacskának tűnik. Fogságban való tartása mégsem ajánlott, hiszen elég vad. A sivatagi léthez alkalmazkodott így jól tűri a nagy hőmérséklet-ingadozást is. A leggyengébb pontjuk az orruk, mert bundájuk olyan tömött, hogy egy kígyó sem talál fogást rajtuk.

Hosszúfarkú macska

A hosszúfarkú macska kiváltképp hasonlít az ocelotra. Az összes macskaféle közül a legügyesebben fára mászó, számára gravitáció szinte ismeretlen fogalom. Szinte egész életét a fák lombjai közt tölti. Egy magányos, éjjel aktív vérbeli ragadozó.

Kanadai hiúz

A többi hiúzfajjal ellentétben tömöttebb, dúsabb, ezüstös bundázat tartja melegen a Kanadai hiúzt. Ez jól is jön neki a hosszú és kemény északi telek során. A fajtájához híven az ismertetőjegyként is említhető pamacsot viseli a fülei búbjain.

Laposfejű macska

Egzotikus helyeken él, otthona például a Maláj-félsziget és Indonézia is. A házi macskánál egy leheletnyit kisebb méretű, mocsaras, vizes területek közelében telepedik le. Ez a macskaféle remek úszó, ujjai közt még úszóhártyákat is növesztett magának. 

Ködfoltos Párduc

A ködfoltos párduc a legveszélyeztetettebb fajok közé tartozik. Nagy fára mászó hírében áll, még arra is képes, hogy fejjel lefelé szaladjon le a fák törzsein. Húsának és csontjainak gyógyító erőt tulajdonítanak, így sajnos elég nagy rá a kereslet a feketepiacon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás