Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Te is megszerezheted Darth Vader eredeti sisakját

Te is megszerezheted Darth Vader eredeti sisakját

Színes

Te is megszerezheted Darth Vader eredeti sisakját

Színes

Toronicza Péter 17:15

Csak a világ egyik leggonoszabb, de leghasznosabb dolga kell hozzá: sok-sok pénz.

Az igazi Star Wars fanoknak felesleges ecsetelnem, azonban aki nem az, azzal tisztázzuk most, hogy James Earl Jones  csak a hangja Darth Vadernek, de nem ő van a kultikus fekete ruhában, hanem David Prowse. Ha még nagyon cifrázni akarom, akkor a VI. részben maszk nélkül már szintén nem őt látjuk, hanem Sebastian Shaw-t. Szóval az ő hármasuk teszi ki Vadert a legelső szériákban.

Prowset a majdnem 2 méteres magassága miatt választotta ki George Lucas. A színész a Csillagok háborúja IV: Egy új reményben, valamint annak két folytatásában alakította a filmtörténelem egyik legikonikusabb gonosztevőjét. Most az ő eredeti Vader maszkját készülnek árverésre bocsájtani szeptember 16-án.

A színész valóban ezt a sisakot viselte a Star Wars ötödik részében, A Birodalom visszavágban. Tényleg egyedi darab, mert semmit sem javítottak rajta. Ez bizony pont az, amit Prowse a forgatás végén leadott, így már eléggé megviselt és kopott is szegényke. Amúgy ahogy leírják, főleg a belső részei hiányoznak, kívülről rendben van.

Őszintén szólva lehet a játékboltokban jobbat lehet kapni, ami még a hangunkat is eltorzítja, de akkor is ez az eredeti, és ezért is indul 250 ezer dollárról a licit, vagyis átszámítva nagyjából 75 millió forintról. Meglátjuk a megrögzött és gazdag rajongók mennyire tornázzák fel ezt az árat.

A sisakot ide kattintva tudjuk megnézni, és a licit is az iCollector oldalán lesz majd.

Borítókép: Lucasfilm

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria