promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ legcsúnyább állata, mégis rengeteg szuperképességgel rendelkezik
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ahogy első hallásra, úgy első ránézésre sem valószínű, hogy olvasók millióinak fogja szívébe lopni magát. Az apró testű, kissé szőrös rágcsáló Afrikában éli mindennapjait a szájából legelöl kikandikáló kettő metszőfoggal.

[[adv]]

A föld alatt él, soha nem jön fel a felszínre, teljesen vak, ám kiváló szaglása kárpótolja a rengeteg hendikeppért. Különlegessége abban rejlik, hogy olyan életformát választott, amelyet rajta kívül más emlős nem, csupán az ember. Ez a létforma, nem más, mint az államalkotás. Az adott klánon belül minden tagnak megvan a maga szerepe, részt vállalva a hihetetlen mód specializálódott feladat- és munkamegosztásban.

Az állat emellett abban is különleges, hogy akár 30 évig is élhet, ez pedig 8-10 szerese annak, amennyit hasonló testű rágcsálók megélnek. Ráadásul haláláig megőrzi csontjai egészségét, és ellentétben az emberrel, kognitív képességei sem hanyatlanak az idő múlásával. Sohasem betegszenek meg rákban, illetve a savat sem érzik meg a bőrükön.

A legújabb kutatások szerint pedig akár 18 percig is kibírják friss oxigén nélkül. A zörejekre és a hangos zajokra viszont rendkívűl érzékenyek, a kicsik akár bele is hallhatnak, ha zavarják őket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás