Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A világ legcsúnyább állata, mégis rengeteg szuperképességgel rendelkezik

A világ legcsúnyább állata, mégis rengeteg szuperképességgel rendelkezik

Színes

A világ legcsúnyább állata, mégis rengeteg szuperképességgel rendelkezik

Színes

CST 08:30

Ahogy első hallásra, úgy első ránézésre sem valószínű, hogy olvasók millióinak fogja szívébe lopni magát. Az apró testű, kissé szőrös rágcsáló Afrikában éli mindennapjait a szájából legelöl kikandikáló kettő metszőfoggal.

A föld alatt él, soha nem jön fel a felszínre, teljesen vak, ám kiváló szaglása kárpótolja a rengeteg hendikeppért. Különlegessége abban rejlik, hogy olyan életformát választott, amelyet rajta kívül más emlős nem, csupán az ember. Ez a létforma, nem más, mint az államalkotás. Az adott klánon belül minden tagnak megvan a maga szerepe, részt vállalva a hihetetlen mód specializálódott feladat- és munkamegosztásban.

Az állat emellett abban is különleges, hogy akár 30 évig is élhet, ez pedig 8-10 szerese annak, amennyit hasonló testű rágcsálók megélnek. Ráadásul haláláig megőrzi csontjai egészségét, és ellentétben az emberrel, kognitív képességei sem hanyatlanak az idő múlásával. Sohasem betegszenek meg rákban, illetve a savat sem érzik meg a bőrükön.

A legújabb kutatások szerint pedig akár 18 percig is kibírják friss oxigén nélkül. A zörejekre és a hangos zajokra viszont rendkívűl érzékenyek, a kicsik akár bele is hallhatnak, ha zavarják őket.

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria