Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kitiltották a Harry Potter-könyveket egy amerikai iskolából

Kitiltották a Harry Potter-könyveket egy amerikai iskolából

Színes

Kitiltották a Harry Potter-könyveket egy amerikai iskolából

Színes

Helmeczi Benjamin 11:50

Már meg sem lep, hogy a vallási csoportoknak valami problémájuk van.

Azt gondolom, hogy akik nem szeretik a Harry Pottert, azok is elismerik, hogy J. K. Rowling varázslótörténete a kortárs irodalom legsikeresebb alkotássorozata. Mint sok mással, a vallási csoportoknak ezzel is problémájuk van, mert szerintük a Harry Potter az okkultizmust dicsőíti.

Ezen a véleményen van az Tennessee államban tevékenykedő iskolai lelkész is, aki kitiltotta a sulikönyvtárból a könyveket, mert azok valódi varázslatokat tartalmaznak. Nem ritkaság egyébként, hogy egy-egy amerikai könyvtárban vagy iskolában betiltották a regényeket. Dan Reehill atya például a következőket mondta:

„Ezek a könyvek úgy mutatják be a varázslatot, hogy létezik jó és rossz is, ami nem igaz. Valójában csak egy ügyes félrevezetés. A könyvben használt átkok és varázslatok tényleges átkok és varázslatok, amiket ha egy ember elolvas, akkor megkockáztatja a gonosz szellemek megidézését a saját világába.”

Ezzel szemben nekem nem rémlik, hogy amikor olvastam a Harry Pottert, megidéztem volna bármilyen alvilági lényt, így fogalmam sincs, hogy mi lehet a problémája Dan Reehillnek.

Borítókép: MovieWeb