promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rutinos hegymászó, családapa volt a Magas-Tátrában lezuhant magyar
Borítókép:  Facebook/Magyar Hegy és Sportmászó Szövetség
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hétfőn reggel a Magas-Tátrában lezuhant és meghalt egy 40 éves magyar férfi. Jármai Gergő a magyar hegymászó szövetségnek dolgozott, tapasztalt hegymászónak számított.

A magas-tatra.info nevű oldal hétfőn írt róla, hogy aznap reggel a hegyimentőknél telefonon jelentették, egy magyar hegymászó lezuhant a Vörös-tavi-csúcs (Kolový štíyt) közelében. A jelzést a lezuhant férfi mászótársa tette, aki nem sokkal cikkünk megírása előtt egy FB-posztba írta le az eseményeket:

A hegyimentők helikopterrel érkeztek a helyszínre, de a rossz időjárási és terepviszonyok miatt nem szálltak le, több mentő is leereszkedett kötélen, s gyalog mentek a helyszínre. Ott sajnos már csak azt állapíthatták meg, hogy a szerencsétlenül járt alpinista belehalt sérüléseibe.

Nagyjából 250 métert zuhant, nem volt esélye életben maradni.

Az áldozat a 40 éves Jármai Gergő, családos ember volt, és lelkes hegymászó. A Magyar Hegy és Sportmászó Szövetségnek dolgozott. A szövetség oldalán Kandrács Ildikó elnök búcsúzott tőle.

Ez itt egy látványos mászása a Magas-Tátrában, a Simon-toronynál.

A Magas-Tátra a magyarok közkedvelt mászóhelyszíne, csodálatos vidék megannyi bejáratott útvonallal, kiránduló célponttal, tengerszemekkel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás