promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magát az öntözőrendszerrel hűsítő jávorszarvas a nap állata
Borítókép:  Youtube
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy alaszkai jávorszarvas egészen egyedi módon vette fel a harcot a klímaváltozással. Az emberektől amúgy igencsak tartó állat befeküdt Anchorage város egyik árnyékos kertjébe, egyenesen az öntözőrendszerre. Videó.

Nem is olyan régen írtunk róla, hogy Eurpát olyan hőhullám érte el, mely ritkán fordul elő. Dél-Franciaországban 45 fokot is mértek, míg a kontinens legmagasabb csúcsán, a Mont Blanc-on plusz tíz fok volt. A nem épp forró időjárásáról ismert Alaszkában is kínozza az embereket a hőség, ám nem csak őket, természetesen az állatok is szenvednek. Erre példa az a jávorszarvas, aki Anchorage város egyik kertjében döntött arról, hogy abszolút formabontó módon fog hűsölni.

Az állat, mely amúgy kifejezetten kerüli az ember társaságát, teljesen kikészült. Fittyet hányt arra, hogy ő valójában retteg a két lábon járó ellenségtől, befeküdt egy árnyas kertbe, pontosan rá a bekacsolt öntőzőrendszerre. Mint amikor elégedetten beleereszkedünk a 40 fokos vízbe a termálfürdőben, nagyjából ilyen kifejezést ölt a szarvas, akinek a szarvait is alaposan átmossa a szerkezet.

Alaszkában dörömböl az ajtón a klímaváltozás: július elején megdőlt az 1969-ben mért 29 fokos melegrekord. 32 fok volt, miközben a sokéves átlag szerint 18-20 foknak kellene lennie.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás