promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még csak 9 éves, de már milliomos a kis környezetvédő
Borítókép:   ryansrecycling.com
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ryan Hickmannek saját cége van több mint 50 ügyféllel, és már több mint félmillió műanyagpalackot és üdítősdobozt hasznosított újra. Miért? Mert nem szeretné, ha ezek az óceánban végeznék, ott, ahol az állatok élnek.

Nem lehet elég korán kezdeni – mondaná a most 9 éves Ryan Hickman, aki 3 és fél éves volt, amikor elkezdett alumíniumdobozokat és műanyagpalackokat felszedni az utcáról. Ekkor látogatta meg a kaliforniai rePlanet nevű újrahasznosítő központot, és rögtön tudta, hogy ő is ezzel akar foglalkozni. 

A kisfiú cége a Ryan's Recycling (Ryan Újrahasznosítója) nevet viseli, ügyfeleinek száma már 50 felett van, és mára már több mint 200 ezer palackot hasznosított újra. Bár már nem tudja, mi gyújtotta lángra benne a környezettudatosság iránti szenvedélyt, máig szívvel-lélekkel végzi a dolgát, mert „nem szeretném, ha ezek a palackok az óceánba kerülve megbetegítenék, majd megölnék az állatokat” - mondta a CNN-nek még 2017-ben.

Forrás: ryansrecycling.com

Ugyanebben az évben nyilatkozta azt az édesapja, hogy Ryannek már több mint 3 millió forintot (11 ezer dollár) meghaladó saját vagyona van, amelyet a szülők a fiuk egyetemi éveire szánnának, de Ryan inkább saját kukásautót venne belőle, és azzal róná az utcákat nap mint nap. Kérdés, hogy 18 éves korában, amikor majd a pénzéről dönthet, ugyanezt akarja-e majd a kis környezetbarát. 

Ryan nem csak „öncélúan” kukásautóra gyűjt, de a számára legkedvesebb hely, a Pacific Marine Mammal Center részére is folyamatosan adakozik. A mai napig már közel 2,5 millió forinttal támogatta a tengeri emlősök megmentését és rehabilitálását segítő központot.

És hogy hol a szülők szerepe mindebben? Az édesapa, Damion Hickman szerint a cég 100%-ig Ryan érdeme, ő csak a fia sofőre, aki nagyjából 3 hetente elviszi Ryant és „zsákmányát” az újrahasznosító központba, és segít neki a hulladék szétválogatásában. 

„Persze, szívesebben látnám, ahogy a barátaival játszik ahelyett, hogy minden nap dolgozik, de egyszerűen azt látom, ez teszi őt boldoggá. Egyébként mostanra már a barátai is önként csatlakoztak hozzá,  így rajta kívül már öten segítenek az iskolában a karbantartónak szétválogatni a szemetet” – mondta a büszke édesapa.

A kisfiút sokan szeretnék közvetlen adományokkal is támogatni, de ezt a szülők igyekeznek visszautasítani, mert nem szeretné, ha az emberek azzal támadnák őket, hogy a gyermekükön keresztül próbálnak pénzhez jutni. Szerencsére – az apa elmondása és tapasztalatai szerint – az emberek 99%-a nem rosszindulatú, hanem nagyon is inspirálónak látják, amit a kisfiú a szülei támogatásával tesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás