promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mesés videó készült Nógrádban a vadállatok hatalmas seregéről
Borítókép:  Egy vadasparkon belül is különleges látvány ennyi vadállat (Nógrádi Vadaspark)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Esténként mindenki összegyűlik, aki él és mozog a családi vállalkozásként működő Nógrádi Vadasparkban. Ez az etetés ideje. Gímszarvasok, dámvadak, muflonok, vaddisznók serege figyelhető meg itt, a természetes élőhelyükön. 

A Nógrádi Vadaspark a megyén belül az azonos nevű, csodaszép fekvésű falu határában található. Könnyen megközelíthető Budapestről, a Börzsöny keleti oldalában látványos vonalvezetésű 2-es úton át. Önmagában a hegységért is boldogan jár erre az ember,

hazai viszonylatban kiemelkedően vadregényes minden része

(egyik oldalon a Duna-kanyar, a másikon az érintetlen Fekete-völgy), közöttük a leghíresebb csúcsok: a Csóványos és a Nagyhideg-hegy. 

A hegység most új oldaláról mutatja meg magát a vadasparknak köszönhetően,

amely a honlapja szerint 110 hektáros. Magántulajdonban van, egy családi gazdálkodás. 

Mint a honlap írja: 

„Napjainkban már mindenki igénye szerint betekintést nyerhet az afrikai, ázsiai, vagy akár dél-amerikai állatok életébe, de csekély információval rendelkezünk a világhírű magyar vadállományról.”

Éppen ezért született meg a vadaspark, ahol a gímszarvasok, a dámvadak, a muflonok és a vaddisznók természetes élőhelyükön figyelhetők meg. Itt éppen este, etetéskor, ami már nem is annyira vadasparkra, hanem híres nemzeti parkra emlékeztet: 

(forrás: facebook.com/NogradiVadaspark)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás