promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyolc éven át hazudta vaknak magát a koreai férfi
Borítókép:  orientpress.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy busani férfi nyolc éven át vette igénybe az állami segélyt, ugyanis úgy tudták róla, hogy vak. A turpisság akkor derült ki, amikor egy szomszédja meglátta, hogy épp autót vezet. Elfogták, s akár börtönbe is kerülhet az állam anyagi megkárosítása miatt.

A koreai média felkapta azt a hírt, melyről az egyik busani kerületi rendőrkapitányság adott ki közleményt. Ez alapján letartóztattak egy negyvenes éveiben járó férfit, aki 2010 és 2018 között azt állította magáról, hogy vak, pedig nem volt az.

A férfi a legsúlyosabb látáskárosodása miatt segélyt kapott a koreai államtól nyolc éven keresztül. Azonban a minap az egyik szomszédja arra lett figyelmes, hogy az illető a kocsiját vezeti, s épp parkolni próbál. A szemfüles illető bejelentést tett az antikorrupciós hivatalnál, mely lecsapott a csalóra.

Az őrizetbe vett férfi ellen nem csak a szomszéd tanúskodik, saját telefonján is találtak egy olyan felvételt, melyen egy autópályán halad a kocsijával.

Orvosok megvizsgálták a szemét, s bár volt valamilyen látási problémája, szemüveget hordott, mellyel simán tudott akár még autót is vezetni. A férfi elismerte, hogy már nem szenved olyan látássérülésben, ami miatt a segélyt kapta.

A férfi ellen eljárás indult, ugyanis 118 millió wonnal, mintegy 29 millió forinttal károsította meg a dél-koreai államot, amiért akár börtönbe is kerülhet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás