Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Apró bogaraknak tűnnek a kocsik a 4-5 méter magas hólabirintusban

Apró bogaraknak tűnnek a kocsik a 4-5 méter magas hólabirintusban

Színes

Apró bogaraknak tűnnek a kocsik a 4-5 méter magas hólabirintusban

Színes

Gaba 09:43

Családi ház magasságú hólepel fedi a 2500 méter magasan fekvő Timmelsjoch hegyi útvonalat a napokban tapasztalt extrém havazás miatt. Egészen döbbenetes, de az osztrákok erre is simán fel vannak készülve, s megfeszített munkával járhatóvá teszik a szakaszt. Videó!

Május utolsó napjaiban komoly csapadékra figyelmeztettek Ausztriában az időjósok, mely 1400-1500 méter felett természetesen hó formájában érkezik majd meg. Nos, a hó megjött, akkora falakat emelve, mint egy többemeletes ház. Ausztria azonban nem véletlenül a síelni vágyók egyik fő célpontja, hókotrásban világbajnok ez az ország, s az extrém havazás okozta nehézségeket is simán megoldja.

A képen az észak-tiroli Timmelsjoch magashegyi főútvonal egy szakasza látható, illetve nem igazán látható. (Fotók: diamant-der-alpen.obergurgl.com)

Igen, a kép jobb alsó sarkában az ott egy autó. Az útvonal nagyjából 2500 méteres tengerszint feletti magasságon található. Ezen a részen annyi hó esett, hogy az embernek azt is nehezére esik elképzelni, a hókotrók hogy kezdték el a munkát. Ugyanis a hóvastagság ránézésre 4-5 méter lehet.

Ennek ellenére a gépek nekiláttak, és óriási energiával járhatóvá tették az utat.

Néha szívesen lennék osztrák.

Borítókép: diamant-der-alpen.obergurgl.com