promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Harc a szürkeség ellen, több település színesebbé tenné környezetét
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tizennyolc megyéből összesen nyolcvanhárom közösség jelentkezett a Let's Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter beltéri vagy kültéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet nyerni.

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület 2011-ben döntött úgy, hogy elég a szürkeségből. Jobb egy olyan településen, városban élni, ahol színek veszik körül az embereket. A cél nemes:

színessé varázsoni a nap, mint nap használt tereket, legyen szó elhanyagolt városházáról, vidám gyerekzsivajtól hangos óvodáról, a falu orvosi rendelőjéről, vagy akár egy lehangoló látványt nyújtó betonkerítésről. Ugyanis a színek új lendületet visznek az ott élők mindennapi életébe, inspirálnak és energiát adnak.

A szervezet eddig több mint 25 ezer négyzetméternyi szürke falfelültet varázsolt színessé csaknem 2500 önkéntes segítségével. Ebben az évben pedig rekordszámú jelentkező jött össze a Let’s Colour pályázatán, tizennyolc megyéből összesen nyolcvanhárom közösség döntött úgy: „le a szürkeséggel, jöjjenek a színesebb középületek”. Ez évben is a tízezer fő alatti, illetve a tízezres lélekszámot meghaladó települések kategóriájában lehetett jelentkezni. És 800 négyzetméter beltéri vagy kültéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet nyerni.

A döntőbe jutott, de nem nyertes pályázók idén is 50-50 liter Dulux színes beltéri vagy kültéri falfestékkel „vigasztalódhatnak”. Szavazni pedig május 31-ig lehet.

Ami még fontos: a pályázat nyerteseinek a festéshez szükséges mennyiségű festéket, a grafikai terveket, a munka koordinálását, valamint a szakértői támogatást a Let’s Colour biztosítja, az akciót pedig a közösségek önkéntesei, együtt valósítják meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás