promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zöldséggel vetették be a pályát, mert a csapat egy nagy nulla volt
Borítókép:  philly.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A dallasi Paul Quinn College egykori amerikai foci pályáján ma paprika, paradicsom és eper terem. A diákok az olcsó tandíjért dolgoznak a földön, és ők adják az alapanyagot a Dallas Cowboys meccsein árult ételekhez.

Paul Quinn College, így hívják azt a dallasi főiskolát, mely nem épp amerikai foci csapatáról volt híres a múltban. Az alacsonyabb osztályban szereplő klub nem okozott túl sok örömöt a helyieknek a pályán, gyatrán szerepelt a regionális ligában. 2007-ben Michael Sorrell vette át az intézmény vezetését, és meghozott egy olyan döntést, melyet talán rajta kívül senki sem mert volna. Bezárta a futball csapatot.

Ezzel az ESPNFC cikke szerint 600 ezer dollárt spórolt évente a campusnak. Viszont még utoljára lehetőséget adott a helyieknek, hogy megmentsék a csapatot. Kitűzött egy célösszeget, melyből tovább lehente finanszírozni a klubot. Miután ez nem jött össze, végleg eldöntötte, hogy többé nem lesz amerikai foci a suliban.

A rektor kitalálta, hogy a kulturális-szórakoztató küldetés helyét az önfenntartás veszi át a pályán. Bevetette növényekkel a futball pályát, hagymát, répát, paradicsomot, paprikát, epret kezdtek termeszteni. Ma csak a kapuk emlékeztetnek arra, hogy valaha itt amerikai fociztak. Létrehoztak egy alapot, és a jó reklámmal még a Pepsi támogatását is elnyerték. A létrehozott parcellákon elkezdtek dolgozni a diákok, akiknek az elvégzett munkáért cserébe sokkal kevesebb tandíjat kellett befizetni a korábbinál.

Amit az elején kevesen tudtak: a rektor és kollégái könyvekből és az internetről szerezték be a farmerkedéshez szükséges ismereteket. Eleinte rengeteg kritikát kaptak, azt terjesztették róluk, hogy rabszolgaként dolgoztatják a földön a diákokat. Viszont a környéken rettenetes szegénység uralkodott, élelemiszerboltok is alig voltak. Egészen addig, míg a főiskola be nem indította a termelést, ami aztán a helyi kereskedelmet. Sőt, látva a jó példát, a környékbeliek közül is egyre többen fogtak földművelésbe, növénytermesztésbe.

A Paul Quinnek ma szerződése van a Dallas Cowboys amerikai futball csapattal: a stadionjukban árult termékekhez a főiskola termeli a zöldséget.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás